Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wij hebben momenteel voor de eerste keer grote zwarte olijven aan onze olijfboom hangen, is dit normaal voor deze periode van het jaar en zijn deze eetbaar na inmaken?
Zo ja, waarop moet ik dan letten bij het selecteren van de olijven, heb er enkele met gaatjes die ik sowieso zal wegsmijten maar verder zijn er ook meerdere met kleine stipjes (zie foto) of littekens en gerimpelde olijven die al wat overrijp zullen zijn waarschijnlijk?
Dat zijn mooie zwarte olijven!!!
Ja die met gaatjes weggooien.
De rest is zeker eetbaar ( met een goed recept)
De gerimpelde zijn iets meer gedroogd,geen probleem dus.
Hier is de periode plukken oktober/november.
Maak je geen zorgen over de periode!
In zuid it. is de pluk zelfs tot end febr.-mrt.
De verschillende periodes hebben totaal geen invloed op smaak van olijven en kwaliteit olie.
Pas geplukte ol.zijn altijd bitter.Je kan ze bv.drogen in de oven. (google)
daarna zout,knoflook en olie toevoegen en wat venkelzaad(poeder)
Wij drogen ze in de open haard(zijkant) in een ijzeren mandje en door de rook worden
ze speciaal lekker.