Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wij hebben vorig jaar een huis gekocht met een prachtige druivelaar onder de pergola. Vorig jaar is de oogst daarvan volledig mislukt (meeldauw denk ik), maar toen was ik er nog niet zo mee bezig. Dit jaar heb ik er wel mijn tijd ingestopt door regelmatig te snoeien om de druivelaar zo luchtig mogelijk te houden en te sproeien tegen meeldauw. Het resultaat is beter dan vorig jaar, maar toch zijn heel veel van de trossen aangetast (zie foto's). Ik haal er nu en dan de gebarsten druiven vantussen maar op de meeste druiven zitten zwarte vlekjes. Ik ben benieuwd hoeveel er van over zal blijven tegen de moment dat ze kunnen geoogst worden. Mijn vraag naar jullie toe is de volgende: kan je eten/sap maken van druiven die aangetast zijn/geweest zijn (vlekjes?). Is er iemand die zou weten welke druivensoort dit is?