menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Laagstam fruitbomen

mauveligan

Mauveligan

In september ga ik verhuizen en beschik ik over een groot stuk tuin (10 are) enkel voor fruitbomen. Graag had ik hier verschillende soorten fruitbomen (appel, peren, krieken, abrikozen, enz.) geplant (liefst laagstammen).

Zodat de rest van de groententuin niet in de schaduw staat.

Heeft er iemand ervaring met de aanplanting van een fruittuin, en waar moet ik op letten bij aankoop van de fruitboompjes?

Gert
donderdag 21 juni 2012 - 19:08
sugar

Sugar

Koop je plantgoed bij een gespecialiseerde boomkweker.
Zie dat je planten aankoopt met de juiste onderstam (hangt een beetje af van jouw grond en van hoe hoog je die planten wil laten groeien)

Koop rassen aan die ziekteresistent zijn, geen rassen die je in de winkel liggen (bvb Granny Smith). Die kunnen vaak niet in ons klimaat gekweekt worden, en zeker niet zonder intensieve chemische behandelingen. Selecteer bij voorkeur uit de RGF of ENR-rassen kiezen (twee lijsten met rassen die ziekteresistent zijn).

Controleer de bestuiving. Een kersenboom in de tuin zonder bestuiving heeft immers niet veel zin. Ook appels, peren en pruimen zijn niet altijd zelfbestuivend

Ik heb mijn plantgoed allemaal gekocht bij boomkwekerij De Linde, ze hebben on-line ook een erg complete catalogus met rasomschrijvingen.
donderdag 21 juni 2012 - 19:48

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon