Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb al jaren bosaardbeitjes staan en las laatst een artikel in e.o.a. blad voor de Gordon Ramsey's onder ons dat bosaardbeieen door echte lekkerbekken verkozen worden boven de reguliere aardbei. Zo zegt men ook dat de witte aalbes de champagne is onder de bessen.
Bosaardbeitjes zijn yummie en doen het ook goed in schaduwrijke omgeving. Je moet er wel genoeg plantjes van hebben om wat opbrengst te hebben echter. Vorig jaar had ik een plantje of 6, dat was eigenlijk te weinig. Volgend jaar ga ik ze in hangbakken plaatsen op een schaduwplaatsje in onze achtertuin.
hmm, er zijn blijkbaar verschillende meningen, ik vind ze ook best lekker, en ze mogen rustig hun gang gaan als bodembedekker onder m'n clematis en vijg; de irissen grakjen er ook moeiteloos boven.
Ze zijn wel ingedijkt aangzien ze langs alle vier kanten omringt zijn door steen, dus ze mogen woekeren in een beperkte ruimte!
Zelf heb ik deze ook staan en ze zijn echt lekker.
In het provinciaal domein de Gavers hier zo'n 300 meter vandaan staan ze in het wild de helft van het domein is overwoekerd met bosaardbeitjes (en nog veel meer braambessen)
Ik denk ook dat de aarbeitjes op je foto bosaarbeitjes zijn. Deze zijn eetbaar, ik gebruik ze elk jaar. Eigenlijk zijn ze heel schattig ter vervanging "van een kerst op de taart", dus op een dessertje of taartje héél mooi om te decoreren.
Er bestaat ook schijnaardbei, dis is niet lekker, ttz, ze heeft geen smaak. De bloem is ook geel, dus je ziet het verschil op de bloeiende plant. Ik kan (nog) geen links posten, maar meer info vind je hier: (gewoon even http voor zetten) en copieren URL GEBLOKKEERD Schijnaardbei