Hoi Thanja,
't ja, hangt toch ook een beetje (boel) van de grondsoort af en van je eigen smaak wat je wilt....
Voor wat betreft de kleinfruit soorten die ik heb..
De zwarte bes (cassisbes).. vind hem niet lekker om zo te eten terwijl anderen hem heerlijk vinden. Eigenlijk heb ik al genoeg aan de geur. Maar.. om er jam van te maken.. HEERLIJK.
Gele framboos.. heb ik staan als herfstframboos, woekert behoorlijk als je hem niet in toom houdt. Heerlijk in de herfst, om zo te eten of er jam van te maken. Als je hem houdt als "doordrager" ook in de vroege zomer vruchten, dan vind ik ze niet lekker.
Braamboos.. heb ik in het najaar van 2007 gezet en tot op heden nog geen opbrengst van gehad. Dat zal dit jaar moeten gebeuren. Het nadeel van deze plant vind ik persoonlijk dat 't ie van die akelige stekels heeft. Als de smaak mij ervan tegenvalt en de opbrengst ook gaat die eruit.
Misschien zou je ook eens kunnen denken over de witte e/o rode aalbes.
Heerlijk om zo te eten en je maakt er ook een heerlijke jam van ( al dan niet in combinatie met aardbeien)
groetjes en succes met de aankopen.
Rita
Op de foto: op de voorgrond links Zomerframboos en daarachter de herfstframboos
PS: de struiken/planten staan bij mij op zand/hoge veengrond.