Hai Suske, voor alle vruchten geldt 1 kilo geleisuiker op 1 kilo vruchten!
Omdat ik absoluut geen pitjes mag, persen wij alle zachte vruchten eerst (na het wegen uit) en dan doen wij er wel een klein beetje water bij om de goede hoeveelheid weer te krijgen.
Andere vruchten met pitjes, koken wij eerst even en dan zeven wij ze voor de geleisuiker erbij gaat en vullen het dan ook weer aan met een beetje water.
Een halve geperste citroen erdoor, is geweldig, want dan ben je die erge zoete smaak kwijt.
Ook kun je er iets minder geleisuiker door doen, of uiteraard iets meer vruchten dan de suiker.
Zorg A.U.B. wel dat ALLES waar je mee gaat werken, goed gesterriliseerd is of erg goed schoongemaakt en met heet water nagespoeld is.
Zorg ook, dat je ALLES wat je nodig hebt bij elkaar hebt staan, zodat je niet hoeft te zoeken.
Want, als je met geleisuiker werkt hoeft het maar 4 minuten te koken en dan is het al klaar!
Kook het A.U.B. wel in een hele hoge pan, want het kan omhoog komen tijdens het koken en kan ook erg spetteren!
Neem ook nog even een kijkje bij de topic koken van dit Forum!!!
Ik wens je alle suc6 van de wereld, nog 1 tip: Mocht je er eenmaal aan beginnen, is wijn maken ook een fijne bezigheid, maar zowel wijn maken als jam of gelei maken, zijn allemaal erg VERSLAVEND!!!
Groetjes, Jeannette