Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik wil deze winter nog een paar nieuwe pruimeboompjes aanplanten en wil advies van de forumleden voor keuze van soorten. Wie heeft er op dit ogenblik nog rijpe lekkere pruimen staan? en soorten die nog later rijpen (september). Bedankt voor de tips.
hey,Figo vorige week heb ik van m'n buur mirabellen gekregen. het is een kleinere pruim, waar ook heel lekkere confituur van kan gemaakt worden . De pruim mirabel is ook zelfbestuivend , Groetjes Krissie
dag Jeannette, mag ik van jou is weten hoe je het doet ,die pruimen op sterke drank zetten . is het op jenever ? verhouding suiker met alcohol etc ik denk dat het heel lekker moet zijn alvast bedankt. groetjes, Krissie
Hai Krissie, ja uiteraard, dacht je als wij ruim 25 kilo Reine Claudes vers van de boom hebben, dat wij dan andere pruimen gingen kopen om in te maken???
Maar dat neemt niet weg, dat alle pruimen ingemaakt kunnen worden, alleen zal elke pruim zijn eigen smaak afgeven.
Mijn familie stond 1 week later al voor de deur hun handen op te houden voor de jam, chutney etc.
Zij wonen in Engreux, hebben allemaal een flink stuk grond, maar vinden fruit teveel werk geven! Jeannette en Ger zijn dus net Haarlemmerolie!!!
amaai ,zoveel pruimen zeg , is er eigenlijk iets dat gij niet weggeeft ? Ger is er toch nog gerust in zeker ? en "haarlemmerolie" wa's da nu weer voor iets, ik ken daar de betekenis niet van weer echt iets van Jeannette Groejes , Krissie
Antwoord op de originele vraag van Figo naar de late pruimen: - thans is de "Bleue de Belgique" juist getrokken, niet zo grote pruim maar erg lekker - de Altesse double komt er nu aan, nog iets kleiner - in september komt nog de AnnaSpath, stevig vruchtvlees en stevige schil ( geen wespenschade) - later komt nog de Sainte-Catharine, maar deze haalt sommige jaren zelfs de volledige rijpheid niet.
De eerste drie zijn blauw en kleiner dan de middelmaat, de laatste soort is geel en groter dan de middelmaat.
Ik heb onlangs bij mijn vader de pruim 'Avalon' geproefd, een heerlijke pruim, aromatisch, zoet en sappig. Zeker een aanrader, ik ga ze zelf ook zetten. Maar wanneer ze juist rijp hoort te zijn weet ik niet.