menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 1

Advies aanleg vijver

Isken

Tekst aangepast

Isken

Dag iedereen, wij willen een vijver aanleggen voor gewone vissen, geen kois. In de bijlage onze eerste schets. We voorzien vier zones. De afmeting van de vijver is 6,6 x 1,6 meter. We voorzien een vijverrand van arduin aan alle kanten.
De dieptezones staan aangeduid op de schets: 30 cm, 40cm, 60 cm en 80 cm. Er komen volgende planten: Japanse holpijp, zuurstofplanten, moerasaronskelk (er is een zone van 15 cm voorzien aan de voorkant van de vijver die langzaam naar 30 cm overgaat) en een waterlelie.

Ons terrein heeft zware kleigrond. Het terrein helt eveneens klein beetje af (19 cm) waardoor we met stepoc blokken de vijver willen afboorden om dit verschil op te vangen, daarna vlies en epdm erover. We denken aan filter oase biosmart (met mogelijkheid tot aansluiting skimmer). De filterpomp komt in een uitgegraven gedeelte aan de voorkant van de vijver aangezien de wind zuidwest alles in die richting blaast. Er wordt eveneens een wanddoorvoer voorzien in de folie. Het gezuiverde water komt aan de andere kant van de vijver uit.

Hebben jullie nog bijkomend advies pf opmerkingen?
Dankjewel.
Isabelle


Vijvers & Vissen

zaterdag 10 augustus 2019 - 20:03

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon