menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Exotische vijvervissen

Ga naar meest recente reactie

Methos

Methos

Heeft er iemand meer exotische soorten (dus niet de kois, goudvisvariëteiten, goudwindes, ...) in zijn tuinvijver? Soorten uit gematigde streken in Azië of in Noord- of Zuid-Amerika?
woensdag 30 juni 2010 - 22:50
Pieter

Pieter

Valt zonnebaars onder deze categorie?
Het probleem zal niet zijn dat deze exotische vissen al dan niet overleven tijdens de winter, maar wel in hoeverre ze zichtbaar zullen zijn. Goudvissen, kois en zo zijn doorgeselecteerde vormen die goed zichtbaar zijn voor ons (en reigers).
De meeste wilde soorten zijn dat niet. Dus je zou perfect een vis uit zuidelijk Argentinië of noordelijk China kunnen nemen, maar als je die veel gaat zien ... dan kan je evengoed een gewone wilde karper of een forel nemen om maar iets te zeggen
donderdag 1 juli 2010 - 09:51
Methos

Methos

Ja zonnebaars kan ook al meetellen. De klassieke zonnebaars is al algemeen verspreid in tuinvijvers, maar er bestaan nog verschillende andere, nog meer kleurrijke soorten zonnebaarzen uit Noord-Amerika.

Hier en daar beginnen Noordamerikaanse voornachtigen zoals de roodvinwinde en sommige Notropsis soorten op te duiken bij liefhebbers en in aquarium/vijver winkels. Het leuke aan deze visjes is dat ze bij kleinere afmetingen al volwassen zijn en dus hun interessant gedrag vertonen. Ze woelen ook niet en eten geen planten. En ze zijn niet schuw.

Voor snelstromende beekjes zijn darters ideaal.

In Korea en Noord China leeft een winterharde vorm van de rondstaartparadijsvis.[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https][afbeelding verwijderd niet-https]
donderdag 1 juli 2010 - 14:00
jumperke

Jumperke

Zonnebaars zou ik niet meteen aanraden om bij Uw andere vissen in de vijver steken.
Toch zeker niet als je een beetje kweek wil van Uw andere vissen, want zonnebaars eet de eitjes van de vissen op. Het is een roofvis héé!

jerko
maandag 5 juli 2010 - 21:54
Polplastron

Polplastron

Dat vond ik destijds net de grote waarde van de zonnebaars. Zonder roofvissen zit je vijvertje al snel vol met allerlei kleine visjes. De zonnebaars houdt het visbestand in evenwicht. De enige vissen die erbij kwamen waren degenen die ik zelf kocht.

Groetjes,

Pol
woensdag 7 juli 2010 - 15:30

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon