menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bananen plant heeft hulp nodig!

Thijsnietwijs

Thijsnietwijs

Hallo!

Mijn vriendin en ik hebben twee weken geleden besloten dat wij volwassen genoeg waren om een kamerplant aan te schaffen. We hebben een mooie bananenplant op de kop getikt bij de intratuin. Ook hebben we voor de zekerheid een vochtmeter gekocht.

Eenmaal thuisgekomen zagen we dat de aarde van de plant zeer droog was. We hebben toen aardig wat water toegevoegd (+/- 2 liter). Eén dag of 5 later leek het volgens de vocht meter nog wel oké te zijn, maar een van de bladen begon een beetje geel te kleuren. Toen ik Googlede stond er dat het door te veel water kwam, dus ben ik terughoudend geweest met het water geven.

Inmiddels een week later lijkt het erger te worden met heel uitslaande bladen (zie foto) en heb ik toch sterk het vermoeden dat de plant niet genoeg water krijgt. Ik zit nu een beetje in dubio wat ik moet doen, het gaat niet de goede kant op :’( .


Met vriendelijke groeten,
Thijs

Tropische Planten & Kamerplanten

maandag 17 juni 2024 - 20:01
Marianne v

Marianne v

Jammer dat je de volledige plant niet gefotografeerd hebt. De onderste bladeren van een plant gaan als eerste kapot. Ik zou niet wanhopen. Een banaan is sterk maar is een dorstige en hongerige plant. Een grotere pot kan ook al wonderen doen
maandag 17 juni 2024 - 20:53
Thijsnietwijs

Thijsnietwijs

Hi Marianne, Bedankt voor de reactie. Meer water geven dus? Bijgevoegd een foto van de gehele plant!

Tropische Planten & Kamerplanten

dinsdag 18 juni 2024 - 16:43
Marianne v

Marianne v

Meer van alles zou ik zeggen : grotere pot en voeding en water. En het lijken mij dus alleen de onderste bladeren die geel worden , op zich een normaal verschijsel; een banaan heeft een schijnstam wat gelijk staat aan een" stam" die bestaat uit op elkaar gepakte bladeren . Ik heb ook nog een plant gehad binnen en uiteindelijk was dat een halve boom met een kale stam , die scheutjes kreeg en uiteindelijk zelfs vruchtjes ( na ongeveer 5-7 jaar ) en daarna dood ging. Maar ik kon telkens herbeginnen met de scheutjes. Heb het uiteindelijk opgegeven omdat de plant binnen heel veel ruimte inneemt , en als ik vruchten wilde ook een enorme pot nodig had.succes ermee
donderdag 20 juni 2024 - 19:24

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).