Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/5/tropische-planten-kamerplanten/72326/vraag-over-caesalpinia-gilliesii

menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Vraag over Caesalpinia gilliesii

luijsterburg

Luijsterburg

Ik ben al een aantal jaren in het bezit van een Caesalpinia gilliesii die ik als kuipplant houdt. Deze plant heeft echter nog nooit gebloeid, waarbij ik denk dat dit mogelijk aan de voeding zou kunnen liggen. De grond is onwaarschijnlijk omdat hier geen bijzondere eisen aan worden gesteld.
Is er iemand die hier ervaring mee heeft en dan ben ik benieuwd naar de soort voeding (graag NPK waarde) de hoeveelheid en de frequentie van de gift.

Bij voorbaat hartelijk dank.
Groet, Cees
vrijdag 20 januari 2023 - 15:01
Tuinprins

Tuinprins

Als je een zeer beschutte tuin hebt dan kun je overwegen om de plant in de volle grond te zetten. Sommige planten die tot de vlinderbloemigen behoren doen het beter in de volle grond. Altijd pas uitplanten na half mei en de eerste winters bij stevige vorst afdekken.

Bij bemesting kiezen voor een meststof met een hoog kali/kalium gehalte (K) en een laag stikstofgehalte (N). Kali bevordert de aanmaak van bloemknoppen. Stikstof stimuleert de groei en dan krijg je veel blad en weinig bloem.

Gegroet, de tuinprins
zaterdag 21 januari 2023 - 11:34
luijsterburg

Luijsterburg

Hartelijk dank voor jullie reacties

Gr. Cees
zondag 22 januari 2023 - 11:44

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon