menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Een vraagje voor de liefhebbers

stijn

Stijn

Beste hobbyisten, specialisten en plantenliefhebbers,

Ik ben een student aan de Vlerick Leuven Gent Management School en in het kader van mijn businessplan wil ik samen met mijn teamleden een product op de markt brengen dat de vochtigheid aangeeft in de pot van uw plant, zodanig dat u steeds weet wanneer uw plant water nodig heeft. Het zou gaan om een buisje niet groter dan een gewone pen, en de breedte van een viltstift, dat u gewoon naast uw plant in de pot plaatst, twee diodes zouden dan in de aarde van uw pot de vochtigheid opmeten.

Nu ik had graag geweten of u denkt dat er interesse zou bestaan voor dergelijk product, zoja of u daarin geïnteresseerd bent. Ook had ik graag geweten hoe u dan had gewaarschuwd willen worden:
-met een lichtje dat oplicht
-een alarm dat lawaai maakt, eender welk geluid
-een systeem (met strookjes) dat aantoont hoe vochtig de aard nog is en u toelaat om zelf te bepalen wanneer de vochtigheid een zeker niveau heeft bereikt om bij te gieten
-een combinatie van bovenstaande opties.

Hoeveel zou u maximaal willen geven voor dergelijk product?

hoeveel planten bezit u gemiddeld?

hoe oud bent u en wat is uw geslacht?

Iedereen die hierop antwoordt schept voor mij een beetje meer licht in de duisternis. Ik ben niet zo vertrouwd met de plantenwereld, maar ik vond het idee wel tof, en dus ik dacht dat jullie mij misschien verder op weg konden helpen

Alvast bedankt

Stijn



zondag 21 januari 2007 - 22:05
Pieter

Pieter

Hoi Stijn,
Hoewel ik zelf nooit zoiets zou aankopen, ben ik er wel van overtuigd dat er een markt voor bestaat. Ik denk dat het beste alarmsysteem iets is in de zin van een aanduiding van de vochtigheid van de grond met een kleine display (type brita waterzuiveraar) en als die beneden een kritisch niveau komt dat er een ander signaal wordt gegeven (rood flikkerlichtje).
Voor planten in hydrosystemen bestaat er zo iets mechanisch wat het waterniveau in het reservoir weergeeft (een drijvend staafje). Dit ter info en vergelijking.
De prijs: ik denk dat 10€ zowat de maximumprijs zou mogen zijn.
Ik bezit zo'n 700 cactussen en ben een 26-jarige man.
Groetjes,
Pieter
dinsdag 23 januari 2007 - 16:18

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon