menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Tuinberegening

lucdesutter@telenet.be

[email protected]

Ons water uit een putboring bevat heel wat ijzer. We zouden, na de droge zomers, opteren om putboorwater te gebruiken om de tuin ( gras en planten) te besproeien en te bedruppelen. Besproeien van ijzerhoudend water is niet zo best voor de planten, maar de grond bedruppelen zou een oplossing kunnen zijn. Heeft iemand ervaring of de bedruppelaars gemakkelijk verstoppen door een hoog gehalte ijzer? bedankt , Luc
woensdag 16 september 2020 - 14:07
Marei

Marei

Wij mogen onszelf ‘ ervaringsdeskundigen’ noemen en we kunnen jou de verzekering geven dat je bedruppelaars binnen de kortste keren verstopt raken.
woensdag 16 september 2020 - 20:34
lucdesutter@telenet.be

[email protected]

Bedankt voor de snelle reaktie. en hoe hebben jullie dat dan opgelost? een ontijzeraar of een diepere putboring of.....
donderdag 17 september 2020 - 08:43
Marei

Marei

Een diepere put boren geeft geen zekerheid op schoon water......dus hebben wij voor ontijzering gekozen. Een kostbare aangelegenheid en met alleen het plaatsen en met de aanleg ben je niet klaar. Je hebt speciaal zout nodig voor het spoelen van het apparaat. Bovendien is het ook verstandig om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren. Maar als je tuin groot is (bij ons was dat 3.500 m2) is het ideaal om te weten dat overal in de tuin op tijd schoon water gegeven kan worden.
donderdag 17 september 2020 - 14:36

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon