menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Beplanting helling

Ga naar meest recente reactie

IlseVB

IlseVB

Onze tuin ligt aan een vijver. De tuin is dit jaar ingericht, enigszins gericht op de stijl van Piet Oudolf. Siergrassen, veel bloemen, zoveel mogelijk het hele jaar door kleur, een feest voor vlinders en bijen. De beplanting op de schuine helling naar de vijver toe is echter niet aangeslagen. De zon schijnt bijna de hele dag op deze helling. Het riet in de vijver zorgt op het eerste stuk wel voor schaduw. Het (regen)water lijkt sneller naar de vijver te stromen dan in de grond te trekken.

Wie heeft een goede tip voor beplanting? Ik zou wel graag over (een gedeelte van) de helling kunnen lopen, aangezien er tegen de schutting naast de helling fruit groeit. Dus, gedeeltelijk met een bodembedekker die tegen een stootje kan, of siergras waar je redelijk makkelijk tussendoor kunt lopen.

Ik ben benieuwd!
vrijdag 4 september 2020 - 10:23
Plantadvies

Plantadvies

Misschien vindt je plantenmatten iets.

https://www.covergreen.nl/nl/toepassing/taluds/
vrijdag 4 september 2020 - 19:15
Marei

Marei

Het hangt er maar van af wat je onder een helling verstaat, maar Cotoneaster dammeri bleek voor het bekleden van onze (Waal)dijkhelling een uitstekende oplossing: niet helemaal onderhoudsvrij, maar beloopbaar en altijd groen. In het voorjaar witte bloemetjes gevolgd door rode bessen. Hierbij een foto van de aanplant met (zelf) gekweekte plantjes.

Tuinaanleg & Onderhoud

vrijdag 4 september 2020 - 20:27
Marei

Marei

De Cotoneaster laat zich makkelijk snoeien

Tuinaanleg & Onderhoud

vrijdag 4 september 2020 - 20:28
Marei

Marei

Onkruid krijgt hier geen kans!

Tuinaanleg & Onderhoud

vrijdag 4 september 2020 - 20:30
Joukje Smeding

Joukje Smeding

Wat is dit mooi om te zien. Heb hem wel helemaal compleet begroeid gezien. Maar al die stekjes ook nog zelf gekweekt! Geweldig. Zal jullie vorige tuin nog eens goed bekijken als het weer eens gaat regenen.
zaterdag 5 september 2020 - 00:19
IlseVB

IlseVB

Tja, daar kan onze helling niet aan tippen hoor! Prachtig zeg! Bedankt voor de tip! Dit zou wel eens een hele mooie oplossing kunnen zijn!
vrijdag 11 september 2020 - 20:37
Marei

Marei

succes!
vrijdag 11 september 2020 - 22:30

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon