menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Robotmaaiers

leerling

Tekst aangepast

Leerling

Natuurpunt vraagt aan mensen die een robotmaaier hebben om een korte enquête in te vullen op https://www.natuurpunt.be/pagina/egels-en-robotmaaiers.
Natuurhulpcentra krijgen de laatste jaren steeds meer egeltjes binnen met gruwelijke wonden. Vermoed wordt dat robotmaaiers mee de oorzaak zijn.
Ook als je zelf geen problemen gemerkt hebt, kan het helpen dat je de enquête invult. Misschien is je tuin hermetisch afgesloten, heb je een type maaier die ook voor kleine dieren veilig is, zijn er in jouw buurt geen egels meer... Alle info helpt om te begrijpen wat er aan de hand is.

Ondertussen helpt het voor de egels ook als je je robotmaaier alleen overdag laat rondrijden (egels komen tevoorschijn wanneer het begint te schemeren).

Als je een robotmaaier overweegt, koop dan liefst een toestel met een lage rand (lager dan 4,5 cm) en met de nodige veiligheidsmechanismen.

Graag meer info? Kijk dan eens op https://www.natuurpunt.be/nieuws/robotmaaiers-gevaar-voor-egels-20190726

Merk je een gewond dier op, dan vind je op http://vogelbescherming.be/wild-dier-nood/opvangcentra-voor-wilde-dieren waar het kan worden opgevangen in Vlaanderen.
Als iemand een gelijkaardige site weet voor Nederland, dan graag hier een reactie met de link.
zaterdag 27 juli 2019 - 00:53

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon