menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Geen onkruid meer door freezen of...

Ga naar meest recente reactie

Krulle

Krulle

Wij hebben op dit moment een stukje bouwgrond wat nog niet bebouwd is en waar onkruid zijn weg aan het vinden is. We hadden graag daar reeds wat zaken gepland die daar reeds rustig in volle grond kan groeien.

Om het onkruid te verwijderen hadden wij gedacht de grond te frezen daar het te groot is om manueel alls om te ploegen.

Eenmaal de grond gefreesd is kun je er dan vanuit gaan dat onkruid zo goed als vedwenen is of dien je na het freezen er een laag van te halen of...??


Hartelijk dank voor alle reacties!!
vrijdag 11 mei 2007 - 03:59
Plantadvies

Plantadvies

Bij het frezen van een grond, wordt het eigenlijk door elkaar gegooid. Onkruiden en hun zaden blijven dus aanwezig. Het is ook niet altijd goed om een grond te vrezen, het kan nadelig zijn voor de bodemstructuur.
vrijdag 11 mei 2007 - 04:07
Spuddy

Spuddy

Het is niet de meest milieuvriendelijke manier maar als het echt te groot is om te wieden dan kun je mss beter de boel platspuiten met roundup of weedol. Beide zijn verschillend in werking. Roundup werkt via de bladeren en weedol via de bodem. Lees wel goed de instructies op de fles.
vrijdag 11 mei 2007 - 05:22
deHaan

DeHaan

Je kan beter licht frezen, dan met gif werken.
vrijdag 11 mei 2007 - 05:27
Esem

Esem

Denk ook eens al de insecten,vlinder bijen lieveheersbeestjes die je mee kapot spuit met dat groot vergif.
Ja dan kies ik ook voor het frezen,en als het dan voor een siertuin is zal het weinig uitmaken dat je de grond omwoelt.
Maar probeer eerst manueel het onkruid zo veel als mogelijk te verwijderen met zeis of grasmachiene voor alles terug in het zaad staat.
Zo bespaar je je later een hoop werk.
Want na het frezen zal er altijd nog onkruid de kop opsteken wat je makkelijk met de hand kunt verwijderen ,nu je grond door het frezen veel luchtiger zal liggen.

Gr Esem,
vrijdag 11 mei 2007 - 08:22
Bowie

Bowie

Kan je niet beter alle onkruid met de hand uittrekken?
Als je gaat spitten of frezen ga je toch de onkruidzaden die nu nog te diep in de grond zitten naar boven brengen, zodat je uiteindelijk nog altijd onkruid hebt?
vrijdag 11 mei 2007 - 19:08
brompie

Brompie

Alstublieft geen round up of andere wondermiddelen, dat spul is trouwens ook funest voor je bloemen of planten die je in de tuin gaat zetten
Met spitten of frezen kom je niet van je onkruid af maar het komt wel in delen terug zodat je dat weg kunt halen zodra je het ziet
Succes Brompie
zaterdag 12 mei 2007 - 01:42
hugo

Hugo

als dat stuk grond toch nog volledig vrij ligt, vraag dan aan een loonwerker of een tuinman om dat stuk om te ploegen,, kan je daarna het stuk dat je al wil beplanten freezen (en gelijk een deel compost eronder freezen),, zo kan je het onkruid dat opnieuw opkomt makkelijk manueel onder controle houden

groetjes
zaterdag 12 mei 2007 - 03:43

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon