menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Tuinaanleg terras in beton

Ga naar meest recente reactie

s3v3n

S3v3n

Hallo. Nu onze woning binnenin grotendeels af is, willen we eindelijk onze tuin aanleggen. Hierin komt een groot terras van ongeveer 4 op 5 meter. Omdat onze woning vrij modern is, wilden we kiezen voor beton. We hebben echter een dilemma: ofwel kiezen voor grote betontegels (100x100cm van betonal:
https://www.betonal.be/interieurexterieur-concept-beton/betontegels/), ofwel laten we het terras gewoon gieten in beton.

Heeft er iemand hier ervaring mee?
dinsdag 28 november 2017 - 11:08
Roeli

Roeli

Als je het helemaal in beton giet heb je , in ieder geval, geen last van onkruid.
donderdag 30 november 2017 - 07:02
vloeiende

Vloeiende

Bij de tegels heb je in ieder geval een duidelijk zicht op het afgewerkt product, zowel qua formaat als van kleur. Er zit ook geen beschermfilm meer op. Na plaatsing onmiddellijk gebruiksklaar als terras.
Bij een te gieten beton valt de kleur altijd een beetje af te wachten, er wordt meestal een compound over gespoten tegen uitdrogen. Dan de afwerking, polieren of uitwassen, of... Hier zijn natuurlijk wel enorm veel mogelijkheden af te stemmen op uw persoonlijke smaak. Qua onkruid in de voegen zou ik zeker niet te veel zorgen maken, hoewel het altijd kan natuurlijk.
Goed rondkijken naar bestaande terrassen in beton (tegels) kan helpen.
zondag 3 december 2017 - 15:53
Liesette77

Liesette77

Ik vind gegoten beton mooier, maar smaken verschillen natuurlijk.

Een terras in gegoten beton heeft door de naadloze uitvoering een nog strakkere en modernere look dan betontegels, gekeken naar de stijl van jullie woning. Naadloos betekent ook geen last meer van onkruid. Let wel dat er een goede afwatering voorzien wordt. Je kan ook altijd kiezen voor gegoten beton met ingeslepen voegen. Zo krijg je het zicht van 'gigantische' tegels.

Betontegels hebben natuurlijk ook hun voordelen en zijn ook mogelijk in allerlei uitvoeringen.

Het zal hoe dan ook toch vooral van jullie eigen smaak afhangen denk ik... Misschien kan wat meer info nog helpen: https://www.gepolierdebeton.be/betonvloer-terras
dinsdag 5 december 2017 - 17:03
Tuinprins

Tuinprins

Lisette77 jij werkt zeker voor het bedrijf in de link ....?

Een groot nadeel van gegoten beton is als je later nog wat wilt veranderen of je moet om wat voor reden dan ook bij eventuele leidingen of afvoer onder het terras zijn. Dat wordt hak- en breekwerk. Dat geldt natuurlijk ook voor tegels die in beton zijn gelegd maar is in zijn algemeenheid beter op te lossen. Voor het herstellen van een gegoten beton terras ben je aangewezen op een specialistisch bedrijf (€€€€!) en eventuele kleurverschillen van de beton vallen natuurlijk niet onder de garantie.


Gegroet, de tuinprins
woensdag 6 december 2017 - 07:46
Carib

Carib

Gelet op eventuele verkoopbaarheid van je huis in de toekomst zou ik zelf nooit kiezen voor gegoten beton, ook om de redenen die Tuinprins al noemt. Betontegels zijn relatief eenvoudig te verwijderen, maar gegoten beton verwijderen is een klus met een prijskaartje. En dat geldt dus ook als je zelf een keer iets anders wilt. Die paar naden die je bij grote betontegels hebt kun je eenvoudig onkruidvrij houden met een keteltje kokend water.
woensdag 6 december 2017 - 17:55
LOBU

LOBU

Geen enkel betonproduct blijft in ons klimaat "strak en modern", beton is ook poreus en de vlekken die er op terecht komen zijn onverwijderbaar. In het begin kan dat nog meevallen door een al dan niet betere afwerkingslaag maar die verdwijnt onder invloed van het weer en de zure regen, nadien gaat beton er verweerd uit zien (tegels of gegoten, maakt geen verschil)
Ikzelf vind die verweerde betonlook geen probleem, maar dat is meestal niet waar men naar streeft, zeker niet wanneer de woorden strak en modern vallen ...
Vlekken van bv sap van gras via de maaier, vet, wijn, ... zijn niet te vermijden en zullen na verloop van tijd hun sporen nalaten, op natuursteen verdwijnen die, op beton niet, wat men ook belooft!
Betonnen terrassen kunnen dus perfect, maar verwacht niet dat die ongeschonden blijven zoals op al die mooie plaatjes in de magazines, op het net en in de boeken!
Niet vergeten, bij gieten is ook een dilatatie rondom nodig en bij grotere terrassen ook een dilatatie in het terras zelf!
zaterdag 13 januari 2018 - 17:58

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon