menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Plantenbakken vullen

Ga naar meest recente reactie

renske1975

Renske1975

Goedemiddag,

Wij zijn bezig met de tuin. Nu hebben we bij het terras 2 plantenbakken die nog gevuld moeten worden.

Alleen weten we niet precies wat we er in moeten doen. Er staat alleen aan alle bij de kanten een bolcatalpa. De borders staan in volle zon.

Graag hoor ik of jullie leuke ideeën hebben. Tuin is vrij strak met tegels van afmeting 60 x 60 antraciet.

Tuinaanleg & Onderhoud

dinsdag 4 maart 2014 - 14:07
renske1975
dinsdag 4 maart 2014 - 14:08
satomi

Satomi

Als je de strakke stijl wilt behouden zou je voor een symetrische aanplant kunnen kiezen. Aan de beide uiteinden plant je dan bv. een hoger siergras (Miscanthus, Calamagrostis 'Karl Foerster'), een groenblijvende struik of een klimmer en dan een lagere aanplant tot en met het gedeelte waar de kleine Catalpa staat. Dat zou mooi zijn met bv bodembedekkende rozen of Lavandula angustifolia 'Peter Pan'.

Wil je echter een mooie bloemenborder dan zul je op zoek moeten naar wat je leuk vindt in tuincentra, tuinbladen of via internet. Er zijn zoveelmogelijkheden. Kijk dan ook eens naar bloemen die je zelf zaait. Dan kun je ieder jaar opnieuw bepalen wat je er van maakt. Cosmos bipinnatus bv. bloeit door tot de eerste nachtvorsten.
Het is zeker aan te bevelen om dan eerst in de Digituin eens te gaan snuffelen tussen de foto's van andermans tuinen. Er zitten juweeltjes tussen en allicht dat je daar wat ziet dat je aanspreekt. Als er niet bij staat wat het is kun je daar ook een vraag stellen. Altijd wel iemand die 'm wil beantwoorden. In je avatar vind je een aanklikbare link naar Digituin.

Hou wel rekening met de situatie in je achtertuin. Daar schrijf je verder weinig over maar het is wel belangrijk om te weten wanneer er zon staat, of het erg natte grond is of juist heel droog, en wat voor grond het is. Ook de doorlaatbaarheid is van belang.
dinsdag 4 maart 2014 - 15:10
Plantadvies

Plantadvies

Beide kanten dezelfde beplanting straalt rust en een eenheid uit. Bovendien past strak bij uw huis en tuin.
dinsdag 4 maart 2014 - 16:29
RdB

RdB

Ik raad symmetrie juist af, aan één zijde zullen de planten het iets beter doen en net geen symmetrie is veel lelijker dan geheel geen symmetrie.

Ruud
dinsdag 4 maart 2014 - 19:01

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon