Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik weet niet of het echt zo onschuldig is en of het echt helpt. In de winter zeggen ze toch ook dat zout strooien niet zo goed is voor het milieu, dus in de tuin denk ik ook niet dat het de beste oplossing is.
Wat ik soms doe (als ik eraan denk ), is mijn kookwater afgieten over het onkruid. Dan sterft het onkruid door de warmte. Of ik trek het gewoon zo uit met de hand en een krabbertje.
Beste Odet, Keukenzout is niet zo onschuldig als men denkt.De scheikundige formule(NaCl) geeft het aan. De Natrium (Na) is niet zo schadelijk in de grond, wordt door de plant ook gebruikt i.p.v. Kalium(K). De nachtschaden hebben het zelfs graag(denk aan aardappelen en tomaten). Maar de Chloor(Cl) is schadelijk in de grond, te grote concentratie zeker. Als dit zich voordoet, dat is de schade welke in de berichten wordt aangegeven. Het wordt in de grond niet vastgelegd zoals de Na, dus spoelen van de grond kan veel schelen.Dat betekend de cocentratie verlagen, scheelt veel schade. Een ander produkt lijkt me geschikter. Groeten, Lam
Ik denk niet dat we nu moeten gaan overdrijven met de schadelijkheid van keukenzout hoor. In de landbouw worden tonnen KCl gebruikt als bemesting. Nu spreekt men maar al te graag over (veelal dure) chloorarme bemestingen, maar geloof me, er worden nog steeds erg grote hoeveelheden chloorbevattende meststoffen gebruikt. Chloor is dan ook niet zo gevaarlijk voor de meeste planten. Het giftige aan de hoge concentratie NaCl (of KCl als je wil) is het feit dat ze alle water aan de planten onttrekken en de planten letterlijk uitdrogen. En ook, als je het op je terras wil gebruiken, is het misschien ook niet slecht dat de grond in de voegen erg zout is en dus ongeschikt voor plantengroei. Dat is toch wat je wil? Let wel op als er planten aan de rand van je terras staan, het is mogelijk dat het zout langs daar afspoeld en dat zal geen onderscheid maken tussen onkruid en een tulp om maar iets te zeggen. Bij sommige types terrasstenen kan het wel zijn dat deze door het zout worden aangetast. Dus daar ook mee opletten.
Keukenzout schuwen jullie omdat er Cl moleculen inzitten, desalnietemin verbruikt de mens zelf veel zout (zie zweten). En zout zit in vele voedingswaren die wij kopen in onze winkels.
En een product als Round-up dat is dan weer OK om te gebruiken.
Ik doe liever wat zout op mijn frieten dan dat ik Round-up ga opdrinken.
Monsanto zal u doen geloven dat je zelfs Round-up op uw frieten kunt doen, als je dat niet geloofd, maken ze je iets anders wijs.
By the way, de negatieve gevolgen van zout (naast verval van de wegen) was vooral voor de vogels. Zij drinken het smeltwater en geraken in een soort van trance en zijn niet meer alert. Een verhoging van de vogelsterfte.