menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Tuinscherm tegen lage afscheiding in betonplaten

nourdin

Nourdin

Hallo,

Ik had graag jullie advies.

Tussen onze tuin en die van een van onze buren staat een afscheiding uit betonplaten, hoogte 1,10m. Omwille van de privacy maar vooral de veiligheid van onze opgroeiende kinderen zouden we deze afscheiding willen verhogen naar 1,80 of 2,00 meter. De buren weigeren hierbij om te delen in de kosten, maar volgens de gemeente (aan hebben we wel het recht om aan onze eigen zijde een hogere afscheiding te plaatsen. Eén van de mogelijkheden is het plaatsen van tuinschermen tegen de bestaande afscheiding. De betonplaten (1,95 m breed) staan nu telkens tussen 2 betonpalen van 13,5 cm dikte. De betonplaten zijn 3,5 cm dik.

Kunnen we hier tuinschermen tegen plaatsen en hoe kunnen we dit best doen.
Tegen de betonplaten? De schermen zijn bijvoorbeeld 10 cm smaller dan de betonplaten. Of ervoor aan aparte houten palen gemonteerd?
Het gaat om ongeveer 30 meter.

Hartelijk dank voor jullie tips.

Nour Din
zondag 14 maart 2010 - 16:38
stevengybe15

Stevengybe15

Beste,

Wij zijn hier ook over aan het nadenken. We dachten metalen kokers te laten maken met een u-profiel aan elke zijde te voorzien.

Overal 1 beton plaat verwijderen en de koker over de palen schuiven. Hierna de u-profielen opvullen met houten tuin planken.

Hebben jullie het anders aangepast?
zondag 2 mei 2021 - 11:16

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon