menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Groeten en meteen een vraag over de aanschaf van een grasmaaier

Ga naar meest recente reactie

Ronny59

Ronny59

Hallo iedereen,

Ben er zeker van dat ik een super forum heb gevonden voor de tuin !
Vorige zomer heb ik een herenhuis gekocht van 1939 en ben sindsdien druk bezig met de renovatie (muren uitbreken, nieuwe vloeren leggen, ...) dus de tuin is eigenlijk blijven liggen. Het is een mooi perceel van 2000 m² waarvan ongeveer 1500 m² tuin en dat is wat ik altijd gewild had : een mooie grote tuin. Spijtig genoeg was de tuin volgeplant, en achteraan vol rommel gekapt en dan nog eens jaren verwaarloosd zodat ik er nog heel wat werk zal aan hebben om het wat in orde te krijgen. Er lag zelfs een boot in als speelgoed voor de kinderen, maar die is vorige zomer al weggehaald. Intussen heb ik al wel heel wat perken volledig leeggemaakt, omdat de planten totaal verwilderd waren. Ook zijn er al aanhangwagens rommel verwijderd achteraan zodat het toch al een beetje vorm krijgt. Mijn achtergevel is namelijk een recente aanbouw met een grote ramen met een totaal glasoppervlak van 8 meter op 2,5 hoog en dus heb ik een prachtig open zicht op de tuin, maar dan moet het wel 'deftig' liggen ...
Deze week komt er iemand de haag rondom terug in vorm knippen en al een en ander terug in vorm zetten, zodat ik verder kan werken aan de renovatie van de badkamer. Ik heb wel wat schrik dat snoeien zo laat in het voorjaar als gevolg zal hebben dat er niet veel meer struik zou overblijven voor de zomer, dus ik ga vragen dat uit te stellen, of is dat geen goed idee ? Dat is meteen al mijn eerste vraag, maar ik heb er nog
Hoe kan je het best de dolomiet paden terug mooi krijgen ? Een nieuwe laag er boven op of kan je dat met een of ander produkt terug wit krijgen zonder de grond te 'vergiftigen' ?
En dan de hamvraag op dit moment : in mijn vorige woning had ik een niet-zelftrekkende maaier voor het gazon (dat wel meer dan 3 keer kleiner was dan het huidige), en die heb ik de vorige zomer nog gebruikt. Vermits het elke keer een erg zwaar karwei was, moet er dringend een nieuwe maaier aangekocht worden. Een benzinemaaier, dat in elk geval, en ik dacht eerst aan een zitmaaier, maar na grondig lezen op dit forum ben ik daarvan terug aan het komen. Tenzij ik verkeerd ben natuurlijk ! Ik dacht te begrijpen dat een zelftrekker beter is, zeker gezien het feit dat in het achterste deel van de tuin fruitbomen in het gazon staan en ik daar elke keer moet rond zien te maaien. En dan het afval ... een mulcher lijkt me een goede oplossing. Kunnen jullie me een merk/model/type aanraden ? Of toch een zitmaaier ? Ik kies wel altijd voor een goede aankoop, in plaats van het me later te berouwen en dan toch terug geld te moeten uitgeven. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik duizenden euro's wil uitgeven aan een super machine die ik in feite niet nodig heb !
Ik heb een foto bijgevoegd om een idee te geven van het hoe en wat :

[afbeelding verwijderd niet-https]

maar je kan er veel meer vinden op http://voetbalhorizont.org/privaat/tuin

Bedankt voor het lezen van mijn lange starttopic en voor alle reacties !!

Ronny
zaterdag 11 april 2009 - 19:37
Matabish

Matabish

Hallo Ronny,

héél hartelijk [afbeelding verwijderd niet-https]
op ons interessante, gezellige maar zwaar verslavende tuinadviesforum!
Ik kan je alvast zeggen dat vroegbloeiende planten (nù dus) nà de bloei gesnoeid moeten worden.
Andere planten worden in de vroege lente of in de herfst gesnoeid. Hangt een beetje van de soort af.
Maar er zijn hier veel gespecialiseerde vrienden die je precieser zullen kunnen helpen dan ik.
Warme Paasgroetjes,
Matabish.
zondag 12 april 2009 - 01:10
Ronny59

Ronny59

Bedankt voor je welkomstwoord !

De toverhazelaars (rode en gele) zijn intussen uitgebloemd, dus die zouden al mogen gesnoeid worden ? Momenteel staan er heel wat struiken in bloei, met witte, roze en gele bloemen en dat is prachtig in de tuin Ik zal die dus best pas (laten) snoeien als ze uitgebloemd zijn, juist ?

Warme Paasgroeten ook van hieruit !

Ronny
zondag 12 april 2009 - 18:03
choco

Choco

Dag Ronny,

Als je een maaier zoekt die niet te groot is en voldoende wendbaar ( denk maar aan de fruitbomen waar je altijd rond moet ), waarom dan geen zitmaaier zoals bv. Snapper met mulchmes , deze maaier is niet te groot, is heel stevig ( geen plastiek, enkel metaal ), is verkrijgbaar in verschillende breedtes en is verkrijgbaar vanaf € 2000. Kijk eens op deze site http://www.snapper.com/products/riding/

Dirk
woensdag 15 april 2009 - 22:36
Ronny59

Ronny59

Hallo choco,

Bedankt voor de tip, ik kijk het zeker eens na, want ik ben nog altijd niet tot een aankoop overgegaan ...

Groeten,

Ronny
vrijdag 17 april 2009 - 22:03
Ronny59

Ronny59

Euh, toch effe een vraag ... over welk type heb je het ? Ik heb een en ander opgezocht, maar kom niet onder de 2500 euro, excl mulching ...

Ronny
dinsdag 21 april 2009 - 11:35
choco

Choco

Dag Ronny,

Ik heb het over model E2512523 BVE ECONOMY 63 CM
Catalogusprijs € 1999 + mulchingkit € 85
of model E2812523 BVE CLASSIC 71 CM
Prijs € 2315 + mulchingkit € 110

Dirk
dinsdag 21 april 2009 - 11:58
Ronny59

Ronny59

Hallo choco,

Bedankt voor je snelle antwoord ! Nu ben ik momenteel aan het opzoeken wat het speciale is aan een hydrostaat, want die zijn allemaal duurder dan de niet-hydrostaat versies ... En heb je misschien een tip waar ik dat best koop (ik ben van Broechem, dus ik kan moeilijk zo een machine kopen in de andere kant van het land )

mvg

Ronny
dinsdag 21 april 2009 - 12:05
Ronny59

Ronny59

Nog effe vergeten ... indien de mulching niet wordt gebruikt ... die snappers hebben toch een opvangbak achteraan, he ? Ik zou niet opteren voor een zij-uitworp om dan nog eens heel de gazon af te moeten lopen met een hark en kruiwagen

mvg

Ronny
dinsdag 21 april 2009 - 12:24
choco

Choco

De invoerder van dit merk zit in Wilrijk, bel daar even naar en vraag naar een plaatselijke verdeler. ( H.Van der Haeghe - tel. 03 / 821 08 30 )

Het verschil tussen een hydrostaat en een gewone aandrijving zit erin dat je bij een gewone een hendel hebt voor de versnellingen en je steeds moet stoppen om te schakelen als je rapper of trager wil rijden of achteruit en bij een hydro heb je naargelang de soort 1 hendel die je kan verschuiven om te schakelen terwijl je rijdt of een pedaal hebt die traploos van traag naar snel gaat en een pedaal voor achteruit.

Bij deze modellen van Snapper heb je in optie een opvangbak maar met zijdelingse uitlaat, dus met een buis naar achter.
Dit is dus enkel aan te bevelen bij droog en niet te lang gras.
Dit kost wel een extra € 320

Dirk
dinsdag 21 april 2009 - 14:18
Ronny59

Ronny59

Aha, daar zit het verschil dus met een al dan niet-hydrostaat
Ik ga seffens eens rondrijden om enkele zaken in de buurt af te gaan die grasmaaiers verkopen en eens kijken wat ze daar te bieden hebben, snapper of niet.
Alvast bedankt voor al je hulp en nuttige tips !

Ronny
dinsdag 21 april 2009 - 14:58
Esem

Esem

Welkom Ronny op het meer dan gezellig forum waar je altijd wel geholpen word door iemand.
Ik ga je hier alvast een tip meegeven ivm. een mulgmaaier,als ik jou was deze niet kopen.
Ik heb navraag gedaan over het gebruik van een mulgmaaier, en wordt hier in België ten sterkste afgeraden door het slechte klimaat,te nat en te veel regen..
Een mulggrasmaaier werkt alleen goed bij doog weer,is het gras te nat,dan komt het gras in klodders op het gazon en moet je alles gaan opruimen omdat anders je gras gaat geel worden onder de achtergebleven hoopjes maaisel.
Een zelftrekker daar ben ik wel voorstander van,en zeker met een groot oppervlak zoals bij jou.

Nog even dit, dan zijn we bijna buren want wij wonen in Emblem en is op boogscheut van Broechem.

Misshien ben je als eens in onze tuin geweest tijden de opendeurdagen vorig jaar?
Gr Eddy

Een link naar de virtuele tuin


http://users.skynet.be/avondrood
dinsdag 21 april 2009 - 23:31
Ronny59

Ronny59

Hallo Eddy,

Bedankt voor het antwoord ! Inderdaad, Emblem is hier vlakbij
Ik heb je knappe site eens bekeken : een tuin om te watertanden ! Ik ga zeker eens komen kijken op een van de volgende opendeurdagen.
Wat de maaier betreft ... ik ben er zowat de hele dag mee bezig geweest. Een aantal winkels afgelopen en het internet afgezocht naar mooie occasies.
Na eliminatie twijfel ik tussen een nieuwe Toro (zelftrekker) of een occasie zitmaaier. Bij de Toro denk ik dat ik moet kiezen voor de 21026 of 20817. Die beschikken beide over zowel zij-uitworp, grasvang én mulchen. Dat laatste is in mijn gedacht gekomen nadat ik zag hoeveel gras ik bijeenkrijg na enkele keren maaien, plus heel het gedoe met het leegmaken, kruiwagen vullen en afvoeren. Ik zie wel in dat je gelijk hebt met je raad, maar als het een combiné is, kan ik het toch misschien nog gebruiken in de zomer als alles inderdaad droog is, nietwaar ? Daarnaast heb ik gekeken naar een goede occasie zitmaaier (nieuw vind ik het toch wel wat duur), omdat dat ook natuurlijk zijn voordelen heeft. Ik heb op een aantal advertenties gereageerd door om meer info te vragen en die hoop ik tegen morgen of overmorgenavond binnen te hebben.
Al bij al blijft het moeilijk beslissen, zeker omdat het toch direct om een heel pak geld gaat en je er jaren en jaren mee zou moeten verder kunnen werken ... Daarom kan ik alle goede raad blijven gebruiken !

mvg

Ronny
dinsdag 21 april 2009 - 23:49
choco

Choco

Als je een goedkopere zitmaaier zoekt kan ik je wel Alpina aanbevelen.
Deze hebben een model met een 6,5 pk motor van Briggs & Stratton 63 cm breedte, voor de prijs van € 1469 opvang achteraan inbegrepen. mulchkit in optie voor de prijs van € 30.

http://www.alpinagarden.com/index.html kijk naar model ONE 63 Y

Dirk
woensdag 22 april 2009 - 11:01
Ronny59

Ronny59

Hallo choco (en dat rijmt ,

Bedankt voor de tip ! Zou die Alpina goed zijn voor die prijs ? De meeste hebben 12 PK dus ik vraag me af of 6,5 wel voldoende is ... Het is dan ook wel (uiteraard) geen hydrostaat. Zou ik dan toch voor een tweedehands zoeken of is dat af te raden ?

mvg

Ronny
woensdag 22 april 2009 - 11:47
choco

Choco

Deze alpina is zeker degelijk, dit is origineel een Castelgarden, de grootste en meest bekende grasmaaierfabrikant.
Een zitmaaier van 6,5 pk is genoeg voor de oppervlakte die jij hebt.
Een occasie is natuurlijk altijd een beetje gokken, maar je zult er wel vinden die hun prijs waard zijn. Maar kijk toch altijd goed naar het jaartal, dit vindt je op het identifikatieplaatje van de machine ofwel op de motor. Bij BR & STR. vindt je dit op de motor. De laatste reeks van 8 cijfers zijn het jaartal, de maand en de dag van fabricage bv. (128802-1778-B1-07030258).
Deze motor werdt dus gemaakt in het jaar 07, maand, 03 (maart), dag, 2de.
De eerste cijfers zijn van het model, enz.

Dirk
woensdag 22 april 2009 - 12:16
Ronny59

Ronny59

Oh, dat wist ik niet (dat het castelgarden is),ds dat zit wel goed
Ik heb momenteel een aantal zoekertjes opgeslagen, maar weet niet goed wat er mee te doen ... Ik zet er een paar hieronder, misschien heb je effe tijd om eens te kijken en je mening te geven ?
http://www.kapaza.be/detail/17059080/
http://www.kapaza.be/detail/16110136/ (geen mulching mogelijkheid)
http://www.kapaza.be/detail/17062741/
http://www.kapaza.be/detail/17060083/
http://www.kapaza.be/detail/15175658/
http://www.kapaza.be/detail/14029014/
http://www.kapaza.be/detail/15299161/
http://www.2dehands.be/beheer/favorieten/zitmaaier-toro-11-32-54783358.html
http://www.2dehands.be/beheer/favorieten/58439205.html
http://www.2dehands.be/beheer/favorieten/58370938.html
http://www.2dehands.be/beheer/favorieten/zitmaaier-snapper-58497367.html
Sorry voor de lange lijst Probleem is dat ik van de meeste modellen niet te weten kom of er een mulchingkit voor te koop is.
Enfin, we zijn er hier nog niet uit, maar het zal toch niet te lang meer mogen duren, want het gazon groeit verder

mvg

Ronny
woensdag 22 april 2009 - 12:28
Ronny59

Ronny59

Btw, waar heb je die prijs voor de Alpina gevonden ? Ik krijg met googelen enkel Engelse sites en dat is in ponden. Ik zou wel een dealer moeten vinden in België

Ronny
woensdag 22 april 2009 - 13:33
choco

Choco

Kijk eens op mjn site.
http://www.devostuin.be

Indien je niet ver van Houtvenne ( streek van Aarschot ) woont kan je eens bij de invoerder van belgie gaan kijken.
Of bel even voor een verdeler 016 / 69 91 56 (Van Dyck )

Ik heb even vlug naar de machines gekeken
- Husqvarna is een koopje, kost nieuw zeker het dubbele )
- Toro 11 - 32 is zoals Snapper met zijdelingse opvang
- Midori en Motec zijn van Castelgarden, behalve de 1e Motec, maar vraag zeker naar het bouwjaar want midori werd verdeeld door Yamaha maar is gestopt in 1998 met verdelen van machines.( Kohler is goeie motor ).
- Snapper is goed, maar verwacht je nog aan een stevige prijs, machine kost nieuw € 2725
- Bricobi en MTD zijn waarschijnlijk uit een grootwarenhuis, pas dus op voor latere wisselstukken.

Dirk
woensdag 22 april 2009 - 14:19
Ronny59

Ronny59

Bedankt choco, voor al de moeite die je doet voor mij
Sorry dat ik nogal laat reply, maar ik moest gaan werken deze namiddag en ben pas thuis.
Ik heb geïnformeerd naar de Husq en die is gereserveerd tot morgenavond, daarna wordt hij voor mij gereserveerd. Alleen vraag ik me dan weer af of die niet wat té groot is voor mijn tuin, gezien de boompjes ed waar ik rond moet

mvg

Ronny

btw ik heb eens gekeken op je site (mooie site !) maar ik weet niet wat je me wilde tonen ... waar moet ik naar zoeken ?
woensdag 22 april 2009 - 20:03
choco

Choco

je moet nergens naar zoeken, maar je vroeg mij waar ik de prijs van alpina vandaan haalde, dus.
Je zou misschien toch beter uitkijken naar een Alpina of Toro of Snapper, het kleinere model dus, zodat je gemakkelijker kan draaien rond bomen.

Dirk
Graag gedaan
woensdag 22 april 2009 - 20:18
Ronny59

Ronny59

Aha, de prijs van die Alpina moet ik dus op je site kunnen terugvinden
Ik dacht ook al dat die Husq nogal groot is, maar natuurlijk is een hydrostaat beter, zoals je zelf aangaf, en de Alpina met mulching komt ongeveer op dezelfde prijs als die Husq, die meer vermogen heeft, vandaar mijn twijfel...

mvg

Ronny
woensdag 22 april 2009 - 20:22
Ronny59

Ronny59

Zou dit iets goed zijn ?

http://www.kapaza.be/Tuin/Zitmaaiers/16856132/Nieuwe_Partner_zitmaaiers.html


Zelfde prijsklasse als de Alpina maar een sterkere motor

Ronny
woensdag 22 april 2009 - 20:28
choco

Choco

Partner is een lowbudget maaier ( opgepast deze heeft een zijuitworp, er is geen opvang in de prijs inbegrepen, heeft veel meer kans om bij vochtig gras te verstoppen ). Hij heeft geen smeernippels aan de wielen, hij heeft geen wiellagers, loopt op bussen. enz.
Kortom, kwalitatief kan je deze maaier niet met castelgarden of husqvarna of toro vergelijken.( prijs - kwaliteit ).

Dirk
woensdag 22 april 2009 - 20:49
Ronny59

Ronny59

OK, die piste wordt dus onmiddellijk verlaten
Heeft de Alpina de specs die je hierboven opgeeft ?

Ronny
woensdag 22 april 2009 - 21:43
choco

Choco

Zeker , Alpina is een castelgarden, dus kwaliteit, achteropvang en de motor is zwaar genoeg voor de oppervlakte die jij bezit. Hij is ook zeer wendbaar om rond de bomen te rijden. Castelgarden wordt door veel bekende merken, onder een andere kleur en andere naam verkocht, waaronder Honda.

Dirk
woensdag 22 april 2009 - 22:04
Ronny59

Ronny59

Prima, ik bel morgen naar dat nummer voor een verdeler in mijn buurt (Broechem, bij Ranst - Antwerpen). Ik houd je op de hoogte

Ronny
woensdag 22 april 2009 - 23:13
Ronny59

Ronny59

Ziezo, vandaag gebeld en de dichtstbijzijnde verdeler van Alpina zit in Houtvenne. Daar kan je de modellen bekijken en die dan laten leveren aan een tuinhandel naar keuze. Ik zal dus dit weekend eens gaan kijken

mvg

Ronny

Btw intussen ook gevonden dat Castelgarden een 'analoog' model heeft, 6,5 pK 62 cm met variosysteem (traploos regelbare snelheid, is dat zoals hydrostatisch ?) wat de Alpina niet heeft, dacht ik,en achteropvang. Kostprijs 1550 euro. De mulchingkit is wel duurder : ongeveer 150 euro. Interessante concurrent voor de Alpina of niet ? Uiteindelijk zou dat niet zo veel duurder zijn, en je hebt geen geschakel meer ... Ik vraag het me af
donderdag 23 april 2009 - 18:10
choco

Choco

Het verschil tussen een hydrostaat en een vario zit hem in het feit dat een hydro meestal met een voetpedaal is, hoe harder je duwt hoe rapper je rijd, een vario is een hendel die je sneller of trager doet rijden als je deze verschuift.
Indien je hier € 200 voor over hebt, mag je dit gerust doen.
Alhoewel ik er aan twijfel of dit echt gemakkelijker is, je achteruitversnelling moet je toch steeds nog manueel verzetten bij beide systemen ( vario of gewone versnellingen )

Dirk
donderdag 23 april 2009 - 22:12
Ronny59

Ronny59

Ah, is dat het verschil tussen hydrostaat en vario ... Ge moet het allemaal maar weten
Ik dacht begrepen te hebben uit het voorgaande dat je voorstander was van hydrostaat (of vario), enfin, tegenstander van manueel Maar nu denk ik dat je dat niet echt zo bedoelde. Maar voor de rest zijn het toch wel analoge dingen, die twee modellen, nietwaar ?

mvg

Ronny

btw die husq is (natuurlijk) verkocht, maar ik denk toch dat die wat te groot was ... Intussen nog een nieuwe gevonden van vandaag : http://www.kapaza.be/detail/17101197/ , maar dan moet ik wel een mulching kit aankopen en het is ook wel wat ver om effe af te halen

ik begrijp ook nog niet dat 6,5 PK wel genoeg is, als je ziet dat mijn vorige grasmaaier al 5 PK was (mijn oude duwer) en je bij een zitmaaier toch ook erop zit zodat je gewicht ook nog moet voortbewogen worden
donderdag 23 april 2009 - 22:32
Ronny59

Ronny59

Effe vragen, ik heb een reservering voor de zitmaaier op http://www.2dehands.be/zitmaaier-snapper-58497367.html tot morgenavond. Vraagprijs 1750 euro, maar er kan nog over gepraat worden
Goeie keuze of niet ? OK, misschien wat te zwaar, maar voor die prijs ... ?

mvg

Ronny
vrijdag 24 april 2009 - 17:47
choco

Choco

Niet slecht voor die prijs. En de draaicirkel van 30 cm is zeer goed om rond de bomen te rijden. De motor is meer dan zwaar genoeg,
ik heb klanten die voor 500 m² een groter model zitmaaier hebben met zo een motor als deze. Een motor kan nooit te zwaar zijn wel te licht.

Dirk
vrijdag 24 april 2009 - 20:00
Ronny59

Ronny59

Prima, ik kan wel nergens de nieuwprijs vinden voor die machine, maar die zal ook wel een 1000 euro hoger liggen dan de vraagprijs En het is nog altijd in garantie, wat ook altijd een pluspunt is bij een occasie. Hopelijk kan je dan terecht bij elke dealer voor de garantie, zoals het met bijv. auto's ook is. Enfin, morgen na de middag ga ik eens kijken en dan laat ik wel iets weten !

mvg

Ronny

PS Ik ga ervan uit dat die snapper geen zij-uitworp heeft, zodat ik geen problemen krijg met hoog en/of nat gras, en dat die aan beantwoordt aan datgene wat die Partner miste ("Partner is een lowbudget maaier ( opgepast deze heeft een zijuitworp, er is geen opvang in de prijs inbegrepen, heeft veel meer kans om bij vochtig gras te verstoppen ). Hij heeft geen smeernippels aan de wielen, hij heeft geen wiellagers, loopt op bussen. enz.
Kortom, kwalitatief kan je deze maaier niet met castelgarden of husqvarna of toro vergelijken.( prijs - kwaliteit ). ")
vrijdag 24 april 2009 - 23:44
choco

Choco

De nieuwprijs van deze snapper is € 2725 zoals ik hierboven reeds aangehaald heb en een mulchkit in optie kost € 120.
Deze machine heeft een achteropvang.

Dirk
zaterdag 25 april 2009 - 10:40
Ronny59

Ronny59

Oei, daar had ik even overgekeken, sorry ... Bedankt voor de info !

Ronny
btw intussen is de bovenlaag (3 cm) van bijna al de dolomietpaden afgeschraapt en kan ik nieuwe bestellen (6 m³ !) om terug mooie paden te maken, dan zijn ze ineens terug op de originele breedte (1 m), want op sommige plaatsen was het gras er al meer dan 30 cm overgegroeid
zaterdag 25 april 2009 - 10:56
Ronny59

Ronny59

Ziezo, net terug en ik heb de machine gekocht ! De mulchingkit is er bij inbegrepen en voor 10 € extra brengt de verkoper het volgende woensdag zelfs van Bekkevoort naar Broechem

Heeeeeeeeeeeeel erg bedankt voor alle moeite en de onmisbare hulp en tips !

mvg

Ronny
zaterdag 25 april 2009 - 15:46
choco

Choco

Graag gedaan

Dirk
zaterdag 25 april 2009 - 16:07
Boerke

Boerke

Eerst en vooral welkom.
Een toverhazelaar snoeien?Sorry, dat ik zo laat antwoord . Mij hebben ze gezegd dat ik er niet mocht aankomen. De onze staat er nu al meer dan 10 jaar en snel groeien doet die niet maar wel elk jaar mooi bloemen.

Tuinaanleg & Onderhoud

zaterdag 16 mei 2009 - 13:05
Ronny59

Ronny59

Hallo Boerke,

Inderdaad, de toverhazelaar ga ik niet snoeien, dat was me ook al verteld het beter niet te doen
De tuin begint stilaan vorm te krijgen, ik zal wel eens foto's posten van zodra het al wat toonbaar wordt !

mvg

Ronny
zaterdag 16 mei 2009 - 22:01
de miel

De miel

beste ronny,een zitmaaier voor 1500m hoeft niet te groot te zijn,(12pk)en grasopvang i.v.m spelende kinderen is beter vind ik,een komposthoopje is goed voor eventuele kippen/ganzen om in te prutsen.Hydrostaat is veel makkelijker om te maaien en een trekhaak kan handig zijn i v m een aanhangwagentje of,verplaatsen caravan/trailer/boot.zelf had ik vroeger een MTD welke na veel gebruik ik vervangen heb door motec hydro.Beiden kunnen zelfs 80cm hoog gras aan en gebruikt te vinden voor 1000eu op 2de hands ,marktplaats of speurders.
zaterdag 23 juni 2018 - 19:06

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon