menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Aanplanten tuin

Ga naar meest recente reactie

Fiorano

Tekst aangepast

Fiorano

[afbeelding verwijderd niet-https]

Graag had ik enkele tips gekregen wat en hoe ik het best aanplant in dit stukje tuin.
Het tuinbeeld zou ik laten staan.

Als je naar de foto kijkt dan is rechtsboven noorden, rechtsonder oosten, linksonder zuiden en linksboven westen

Alvast bedankt
zaterdag 8 november 2008 - 17:10
leeuwtje

Leeuwtje

Ik zal je even helpen. Je moest de link bij direct link hebben.

[afbeelding verwijderd niet-https]
zaterdag 8 november 2008 - 22:46
leeuwtje

Leeuwtje

Bij zo'n tuinbeeld denk ik altijd aan rozen. Misschien een lavendelomranding met daarin een laag wit roosje. En als je een andere kleur roos zou willen zou ik weer geen lavendel doen. Paars met roze vind ik bijvoorbeeld niets. Maar dan zou weer buxus kunnen of zo.
Maar ja, ik ben maar een leek. Misschien dat er zijn met mooiere ideeën!
zaterdag 8 november 2008 - 22:48
minouke

Minouke

witte rozen die doorbloeien bv Swanny of lage grassoorten bv Carex, Stipa
Ik zou wel maar 1 tot 2 soorten planten.
Iets dat gans het jaar mooi blijft.

Let wel op de kleur van de stenen en het dak, oranje stenen vloeken met roze bloemen (niet zo goed tezien op de foto).
Roodpaars is dan wel mooi.

De plantengids kan je misschien wat helpen
http://www.tuinadvies.be/plantengids.php
zondag 9 november 2008 - 19:13
annis

Annis

Zoals Chantal reeds aangeeft zou ik me tot 1 á 2 soorten beperken. Het zou inderdaad erg mooi zijn met alleen maar de Carex morrowii of Pennisetum. Het tuinbeeld neemt al een prominente plaats in en de paaltjes met de verlichting geven eigenlijk ook al de grens aan in plaats van een haagje. Een grassoort zal het geheel ook wat meer rust geven. Maar er zullen nog wel meer sugestie's komen.
zondag 9 november 2008 - 19:37
Ntone

Ntone

Ik vind het een mooie plaats voor Hosta's. De oude soorten vooral. Een Frances Williams bvb (http://www.tuinkrant.com/plantengids/vasteplanten/8511.htm) of een de H Sieboldiana "Elegans" (http://www.openbaargroen.be/catalog/index.cfm?fuseaction=DETAIL&id=46)
maandag 10 november 2008 - 12:41
monique251

Monique251

Hoi Fiorano,

Waarom heb je de verlichting op paaltjes geplaatst? Het leidt de aandacht af van het prachtige beeld wat je er hebt staan. Als je de verlichting dichter naar de grond kunt brengen komt het beeld nog beter uit. De beplanting zou ik niet hoger laten komen dan de bovenkant van de sokkel, beter nog iets lager om te voorkomen dat het straks lijkt alsof het beeld 'drijft' op de beplanting.
Ik ben het met de bovenstaande schrijvers eens dat een uniforme beplanting het mooist zou zijn. Denk behalve aan de bloemen ook vooral na over het blad, dit zie je het grootste deel van het jaar en is dus beeldbepalend. Als het perk in de halfschaduw ligt ( 3 tot 5 uur zon op een dag) zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld pachysandra terminalis; wintergroen mooi fris blad. Om wat meer afwisseling erin te brengen zou je er voorjaarsbloeiende bollen in kunnen zetten, bijvoorbeeld tulp 'spring green' die mooi combineert met de klassieke vorm van het beeld. ligt je perk in de volle zon (meer dan 5 uur zon op een dag) dan is bijvoorbeeld euphorbia myrsinites (grijs blad) een aanrader.
Vindt je het niet erg om 's winters tegen een kale grond aan te kijken dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor veronica spicata 'blaufuchs' of veronica spicata subs. spicata, viola 'boughton blue' of campanula porscharskyana.
Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt. vriendelijke groet, Monique
woensdag 12 november 2008 - 10:43
vanparystje

Vanparystje

Ik vind persoonlijk dat de paaltjes met verlichting zoals hier al eerder gezegd nogal zwaar zijn tegenover dat kleine stukje.

Pennesetum alopecuroides zou hier mooi zijn maar dan weer te kaal inde winter.

Misschien heel de vlakte in pachysandra en rondop je mooie tuinbeeld buxusbollen zetten zodat je beeld zogezegd uit de buxussen komt. Met een mooie bol-of knol gewas zou dit geheeld afmaken, een witte tulp ofzo plangten inde pachysandra.

Simpel en geen werk
dinsdag 10 februari 2009 - 15:47

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon