menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Geschikte bodembedekker gezocht

Ga naar meest recente reactie

koi1206

Koi1206

Ben op zoek naar een geschikte bodembedekker dewelke wel aan een aantal eisen dient te voldoen. De bodembedekker zou op een plaats komen met half schaduw. Het grote probleem is echter dat deze tussen de scheiding met met gebuur komt te staan en daar we nogal met wat hoogte verschil zitten, komt deze op een helling te staan. De bodembedekker zou dus ook de grond wat dienen vast te houden en dit om het wegspoelen van het zand bij zware regen tegen te houden. Ook zou ik liefst een plant willen die niet dient gesnoeid te worden. Het gaat wel over een totale lengte van zo'n 25 meter. Hebben jullie suggestie's?
Bedankt reeds voor de reactie
zondag 16 maart 2008 - 09:12
Esem

Esem

koi,

Pachisandra is een van de boem bedekkers die voldoet aan jou eisen.

Gr Eddy
zondag 16 maart 2008 - 09:15
annis

Annis

Waldsteinia ternata of Waldsteinia geoides dit zijn bodembedekkers die het ook goed doen in halfschaduw en schaduw . Deze zijn geel bloeiend in mnd.4-6.

[afbeelding verwijderd niet-https]
zondag 16 maart 2008 - 10:12
rombaft

Rombaft

in mijn gracht op de oever heb ik ook pasychandra gezet, die kan wel mits wat teveel zon wat geelig worden maar dat is geen probleem voor de plant.

nu heb ik in een schaduwperkje deze plant gezet
http://www.groen.net/artikel.asp?id=8335

zondag 16 maart 2008 - 11:25
azrael

Azrael

Kleine maagdenpalm lijkt mij ook wel wat voor deze plek, mooie paarse bloemetjes en doet het zelfs in de zon nog goed, wel voor zorgen dat je niet de grote maagdenpalm neemt want deze woekert en is vrij lomp.
zondag 16 maart 2008 - 16:08

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon