menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Botanisch stoepkrijten

leerling

Leerling

Vandaag had EenVandaag een bijdrage over botanisch stoepkrijten: met een krijtje de plantjes die tussen de stoeptegels groeien voorzien van hun naam om zo meer mensen bewust te maken van de natuur om hen heen en hen ook nieuwsgierig te maken naar meer (https://eenvandaag.avrotros.nl/item/eenvandaag-22-06-2020/, vanaf 20:48).

Bedenker van het idee is Boris Presseq van het Natuurhistorisch museum van Toulouse. (https://www.francetvinfo.fr/economie/emploi/metiers/agriculture/video-a-toulouse-un-botaniste-met-en-lumiere-les-plantes-sauvages-qui-poussent-au-milieu-du-bitume_3708669.html)

Het waaide over naar het Verenigd Koninkrijk (https://www.theguardian.com/environment/2020/may/01/not-just-weeds-how-rebel-botanists-are-using-graffiti-to-name-forgotten-flora-aoe)

In Nederland is Hortus botanicus van de Universiteit Leiden ermee aan de slag gegaan (https://www.hortusleiden.nl/onderwijs/stoepplantjes-1) met extra activiteiten rond die stoepplantjes: herkennen, meer infomatie, proefjes, citizen science ...
Ook wekelijkse een nieuwe zoektocht die leuk is om doen met kinderen die ondertussen de beren in de buurt al lang weten staan.
maandag 22 juni 2020 - 23:35
Marei

Marei

Op 10 mei j.l. was er een uitzending van Vroege Vogels over dit onderwerp. Hier nog een extra linkje over het stoepkrijten:
www.nporadio1.nl/vroege-vogels/onderwerpen/58402-2020-05-10-botanisch-stoepkrijten
dinsdag 23 juni 2020 - 14:59

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon