menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Monsanto schuldig bevonden

Ga naar meest recente reactie

pplakke

Pplakke

Wat krijgen we nu amerikaanse rechter zegt dat roundup kankerverwekkend is. Terwijl de eu vorig jaar de vergunning heeft verlengd . Omdat er nooit echt bewijs gevonden was of dit wel klopt.Is er nieuw bewijs intussen of is de eu toch omgekocht geweest ?


https://www.hln.be/nieuws/buitenland/monsanto-moet-289-miljoen-dollar-betalen-aan-tuinier-die-volgens-jury-kanker-kreeg-van-onkruidverdelger-roundup~a79e82d4/
zaterdag 11 augustus 2018 - 05:30
Japanse tuin project

Japanse tuin project

Als het Amerikaanse rechtssysteem als referentiekader moet gebruikt worden om te bepalen wat goed of slecht is, dán heb je pas een probleem.
zaterdag 11 augustus 2018 - 07:16
pplakke

Pplakke

The Environmental Protection Agency van america zegt dat het veilig is . Net als in europa het efsa . Eigenlijk is het niet te geloven dat een rechter dit gedaan krijgt zonder bewijs. Hoe langer dit aanhoud hoe meer ik begin te geloven dat enkele groene dit verzonnen hebben. En puur op verzinsels krijgen we dit soort gevolgen in de rechtbank en zelfs de regering hier met hun verbod. Dat consumenten als ik nog twijfelen tot daar aan toe wij zijn geen wetenschappers. Maar door al dit geklungel van rechters en regeringen die blijkbaar mogen beslissingen nemen op hun gevoel. In plaats van op wetenschappelijk bewijs is de geloofwaardigheid totaal verdwenen vind ik .
zaterdag 11 augustus 2018 - 12:11
jdcoster

Tekst aangepast

Jdcoster

Hij deed het wel niet ... .
https://healthwatch.eu/nl/pro-monsanto-lobbyist-zegt-dat-mensen-roundup-kunnen-drinken/
zaterdag 11 augustus 2018 - 17:23
jdcoster

Jdcoster

En het grote probleem is ook niet de pariculierdie eens zijn stoep voor de deur behandelt maar de grootverbruikers , onze voedselproducenten.

http://www.gifsoja.nl/Gifsoja/gevolgen.html
zaterdag 11 augustus 2018 - 17:31
pplakke

Tekst aangepast

Pplakke

Ik heb die info ook allemaal gezien en op die basis ben ik toen gestopt .Maar we zijn jaren verder en zowel amerikaanse als europese milieu test organen . Blijven beweren dat het niet kankerverwekkend is . Met al de heisa vorig jaar in europa met de verlenging is er toch echt druk geweest. Dus zou je verwachten als er bewijs was dat het echt kankerverwekkend is het toen bovenkwam. Maar dit is niet gebeurt en net op die moment beslissen ze hier een verbod in te stellen. Ik zie verschrikkelijke fotos maar voor mij als niet wetenschapper kan ik niet zeggen dat dit door glyfosaat komt.
zaterdag 11 augustus 2018 - 19:50
leerling

Leerling

Op https://edition.cnn.com/2018/08/10/health/monsanto-johnson-trial-verdict/index.html staat een filmpje waarin de rechter het verdict voorleest van de jury. Het is blijkbaar de jury die beslist heeft dat Monsanto schuldig is, en het is ook de jury die de strafmaat bepaald heeft.

Verder helemaal eens met Japanse tuin project.
Het Amerikaanse rechtsysteem is geen wetenschappelijk instituut.

En ja, Pplakke, voor leken is de berichtgeving ondertussen zo verwarrend geworden, dat het je er nauwelijks nog wijs uit raakt. Het helpt ook niet dat sommige wetenschappers RoundUp (en afgeleiden) bestuderen (daar zit meer in dan alleen glyfosaat) andere alleen glyfosaat. Of dat sommige wetenschappers wel heel nauw verbonden zijn met Monsanto.
Voor politici spelen economische belangen harder dan het voorzichtheidsprincipe, al is er met het verbod voor particulieren toch al een eerste stap gezet.

Maar naast de vraag of RoundUp kankerverwekkend is of niet, heb ik nog geen wetenschappelijke rapporten gezien die twijfelen over de schadelijkheid van het goedje voor het leefmilieu.
zaterdag 11 augustus 2018 - 20:42
pplakke

Tekst aangepast

Pplakke

Dat staat in elk geval vast het is in het grondwater gevonden dus breekt traag of nooit af. Ook vissen en algen gaan ervan dood. Bijen zouden dan weer weinig gevaar lopen volgens het efsa .

https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/37606/Is-glyfosaat-gevaarlijk-voor-onze-omgeving-Voor-bijen-Voor-mensen-andere-dieren


zaterdag 11 augustus 2018 - 21:13
pplakke

Tekst aangepast

Pplakke

Nog een hele oplijsting door vrt onderaan met als afsluiter dat het in hoge dosis wel degelijk kanker veroorzaakt. Ook vragen ze zich af of er wel alternatieven zijn. Die zijn er volgens mij wel schaf alle groenten af en enkel nog grazende dieren. verder 1 keer voor de winter afmaaien tegen opschietende bomen . Dan moet iedereen wel bereid zijn om nog enkel vlees te eten.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/11/glyfosaat-kankerverwekkend-of-niet-een-round-up-van-de-discu/
zaterdag 11 augustus 2018 - 21:46
jdcoster

Jdcoster

Aan Plakke
Ik ben al zo oud dat ik nog weet hoe het was voor er Glyfosaat bestond. Wij aten ook groenten en ook vlees hoor.
En ... nog een beetje daarvoor werd er voor alles en nog wat DDT gebruikt, van het ontluizen van ex-krijgsgevangenen tot in de witkalk in onze varkensstal zodat de vliegen dood op de muur zaten. In die tijd had je ook mensen die daarvoor waarschuwden en anderen die het uit hun bestaan niet meer konden wegdenken en eerst wetenschappelijke bewijzen eisten voor ze geloofden dat het schadelijk was. Na verloop van tijd wordt dat allemaal wel duidelijk.
zaterdag 11 augustus 2018 - 22:37
pplakke

Pplakke

ooit zal het wel duidelijk worden denk ik ook.
zaterdag 11 augustus 2018 - 22:57
leerling

Leerling

Om de boel nog een beetje complexer te maken gaan sommige studies na of glyfosaat kankerverwekkend is bij gebruik dan wel bij consumptie van gewassen die ermee werden behandeld.
En opnieuw speelt ook daar het verschil tussen puur glyfosaat en de producten die worden toegevoegd om glyfosaat gemakkelijker te laten doordringen in de celwand van planten.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/11/glyfosaat-kankerverwekkend-of-niet-een-round-up-van-de-discu/ probeert een stand van zaken te geven.
zondag 12 augustus 2018 - 01:42
pplakke

Tekst aangepast

Pplakke

Nog een nieuwtje regen blijkt glyfosaat te bevatten. Er werden 112 stalen genomen en in 80 % werd het goedje gevonden. Eigenlijk logisch het hangt op het gras dat dauw nat word. Dan de zon er op het verdampt tot het ergens neerslaat in een bui. Monsanto geeft geen commentaar op het nieuws.

http://www.knack.be/nieuws/wereld/in-argentinie-regent-het-pesticiden/article-normal-1187885.html



Heb Ituzaingó Córdoba eens opgezocht dit lijkt een stad ver van meren en zee te zijn. Dit verklaard waarschijnlijk dat er daar in 100 % van de stalen glyfosaat is gevonden. Omdat er gewoon weinig ander water te verdampen is. Hier zijn veel meren en rivieren en de zee is ook vlak bij extra verdamping = verdunning.


https://www.google.be/maps/place/Ituzaing%C3%B3,+C%C3%B3rdoba,+Argentini%C3%AB/@-31.4291632,-64.1841498,3027m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x9432a28fb9c3ed31:0xe513ad0e26c1502c!8m2!3d-31.4251986!4d-64.1848938
woensdag 22 augustus 2018 - 22:13
leerling

Leerling

@Pplakke
Ik begrijp je redenering van extra verdamping = verdunning, maar jammer genoeg klopt ze niet helemaal.
Verspreiding van pesticiden door regen gebeurt ook veel lager bij de grond. Lees maar eens op https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2015/01/21/waarom_ruikt_hetzolekkernaeenregenbuitje-1-2215068/

We hebben een haag gezet tegen het perceel van onze spuitgrage buur in de hoop dat dit verspreiding van hun gif althans bovengronds wat tegen houdt. Meer kunnen we niet doen.

We weten minder van het leven dat onder onze voeten krioelt dan van Mars, maar hebben geen wetten om het te beschermen en nauwelijks geld om het te bestuderen.
Wat we er ondertussen van weten is wel dat we het broodnodig hebben.
woensdag 22 augustus 2018 - 23:47

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon