menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Begonnen met de tuin

Ga naar meest recente reactie

Fiona

Fiona

Ik woon sinds een week in mijn nieuwe huisje en de afgelopen week heb ik ook een beginnetje gemaakt met de tuin, die zo'n 14 x 13 m is en voor een groot gedeelte uit gras bestaat met achter een strook van zo'n 3,5 m lang grind op worteldoek met wat struiken. Gaat héél anders worden, maar wel rustigjes aan. Waar ik nu plant, steek ik ruim gras uit. Dan hou ik in ieder geval voorlopig nog groen gras om naar te kijken. Maar tzt gaat het grootste gedeelte van het gras dus helemaal verdwijnen.


Eerste plantjes gezet: 18 viooltjes en een chrysant. De viooltjes staan denkbeeldig langs een toekomstig tuinpaadje. Expres, zodat het voor mij ook wat visueler wordt.

[afbeelding verwijderd niet-https]

De grond blijkt klei te zijn, dus het is nogal zwaar werk! Alles is ook vrij nat na de vele regen van de laatste week. Er zitten wel ontzettend veel regenwormen, dus da's mooi, maar toch is het hele grasveld vrij zompig van de regen.

[afbeelding verwijderd niet-https]

Klein buxushaagje begonnen, hihi, je ziet het amper, ze zijn nog maar klein, he. En twee rozen "Leonardo Da Vinci"

[afbeelding verwijderd niet-https]

Japans hoekje met 2 bamboe Fargesie Murielae, Japanse esdoorn en mijn Japanse lamp. Het begin is er, nog lang niet klaar, he.
Voor de bamboe het eerste stukje worteldoek verwijderd. het liet zich makkelijk snijden, dus dat viel weer mee.
[afbeelding verwijderd niet-https]

Mijn tuinontwerp qua paadjes even uitgezet met stokjes, potten en sierdingetjes
[afbeelding verwijderd niet-https]

Mijn varen vlakbij het terras vroeg toch echt om mijn tuinkabouter er bij
[afbeelding verwijderd niet-https]

Het gat in de heg even dichtgezet met een hekje. Er zit ook wel gaas aan paaltjes, maar dat moet ik nog weer even recht gaan zetten, hing nogal achterover. Dit vond ik voor nu even een prima oplossing!
[afbeelding verwijderd niet-https]

Op het terras nog wat meer plantjes die eigenlijk nog de grond in moeten. Maar ja, hoorde op de radio al over vorst aan de grond in het binnenland Nou zit ik aan de kust, maar dan zal ook hier de nachtvorst niet ver weg meer zijn. Hoop dat mijn plantjes nog voldoende wortelen en het overleven!
Terras zelf gaat volgend jaar ook even een opknapbeurt krijgen. Ondanks het worteldoek toch volop onkruid.
[afbeelding verwijderd niet-https]

Relatief gezien nog maar weinig te zien, maar heb er toch al heel wat uurtjes inzitten, ongelofelijk: gras uitsteken, herplaatsen in een soort greppel tussen terras en grasveld, klei uitbaggeren enz. enz. Maar ik geniet! Ik heb in geen jaren meer zoveel buiten vertoefd, omdat ik hiervoor 11 jaar lang geen tuin had. Heerlijk, hoor, weer lekker kunnen wroeten in de aarde

Fiona
zondag 7 oktober 2012 - 21:51
porphyrion711

Porphyrion711

Ziet er wel mooi uit , beoordelen doe je pas wanneer het af is hé

Maar wat ik me wel afvraag is het volgende:

ik vrees dat de Bamboe na verloop van tijd wel eens enorm zou kunnen woekeren en de boel gaan overnemen ...

Ik hoop dat je daar rekening mee hebt gehouden DMV een afbakening OID te zetten ?

groet!

zondag 7 oktober 2012 - 23:27
Fiona

Fiona

Is een Fargesia, die woekert niet Wordt ook niet zo heel erg groot en kun je ook als haag nog snoeien als je wilt.
zondag 7 oktober 2012 - 23:43
porphyrion711

Porphyrion711

Zo leren we weer wat bij zie

zondag 7 oktober 2012 - 23:45
BOSVROUW

BOSVROUW

Toch zalig dat je nog alle kanten uit kunt!
zondag 7 oktober 2012 - 23:59
Gehenna

Gehenna

Mooi! een blanco canvas als tuin. Veel werk maar dat inrichten is net het leuke werk
maandag 8 oktober 2012 - 14:15
minouke

Minouke

Veel werk maar dat inrichten is net het leuke werk

wel daar zeg je zo iets, dat vind ik ook het leukste aan.


Fiona, je hebt daar een schattig tuinkaboutertje, ben ook al en tijdje op zoek naar zo een tofke.
Pure nostalgie of zoiets ik weet het niet, sommigen vinden het ouderwets maar het heeft nog altijd iets.
maandag 8 oktober 2012 - 14:49
Fiona

Fiona

Ja, ik ben eigenlijk ook blij dat er zo weinig in de tuin staat. Ik had eerst bijna een huisje gekregen van de woningbouw met ook een redelijke tuin die kant en klaar en mooi was, maar eigenlijk niet mijn stijl. Ik vind het toch ook leuker het helemaal gewoon zelf te kunnen doen, helemaal mijn ding.

Minouke, de tuinkabouter komt gewoon van de Aldi. Die hadden ze van de zomer en ik kon hem niet weerstaan! Er waren drie soorten, ik vond deze de leukste.
Ik wil ook geen hele tuin vol met tuinkabouters, maar zo eentje, of misschien elders nog een, half verstopt achter een struikje, dat vind ik wel geinig. Beetje humor en nostalgie in de tuin mag wel, he

Fiona
maandag 8 oktober 2012 - 21:24
Eniavaswen

Eniavaswen

Er is nog niet veel van te maken van wat het moet worden, maar ik vind het wel je aanpak wel superleuk. Heel spontaan en ongedwongen.
Ben al benieuwd naar het vervolg.
donderdag 11 oktober 2012 - 09:23
Fiona

Fiona

Nee, da's lastig he, ik zie het zo voor me, maar ja, ik weet ook hoe en wat.

Dit is het basis ontwerp. Heb aangegeven waar de bamboe, Jap. esdoorn en lantaarn staan, de viooltjes en buxusbol en de kleine buxusjes helemaal achterin. Een ieniemienie hegje

Tuinbabbel

donderdag 11 oktober 2012 - 11:23
Fiona

Fiona

Zo, vanmiddag weer eens wat tuinuurtjes gedaan, al zie je van het werk niet zo veel in zo'n groot groen grasveld.
Ik heb Venus even voor de dag gehaald, zodat ik beter zicht had waar de plantjs moesten komen. Ik had nog 8 buxusjes die ik de grond ik wilde stoppen en ze staan nu langs de rand van het toekomstige paadje. Een stukje maar, ga niet alle paadjes afzetten met buxus, hoor.

[afbeelding verwijderd niet-https]

Ook de boomstronk in de elfentuin op zijn plek gereden met de steekkar. Die lag al maanden onder een struik, tijd om hem op zijn plek en in de zon te zetten!

Intussen zijn er ook bloembollen, longkruid, lampionplant, hemelsleutel, vaste vlijtig Liesjes, vergeet me nietjes enz. de grond in gegaan. Maar ja, dat ziet er nu niet uit, als je ze nog al ziet, omdat het aflopende zaak is natuurlijk, zo voor de winter.
Ik had die van mijn vader gekregen uit zijn tuin. Gelukkig staan ze alweer een week of 2 en zijn ze zo te zien goed aangeslagen.
Mijn vader had zoveel longkruid bij, dat ik merkte dat ik het maar wat weg begon te zetten, wat ik niet wil. Dus heb ik maar een tijdelijke 'opvangbak' aangelegd naast de garage. Volgend voorjaar plant ik het dan wel weer uit.

De voortuin heeft het ook moeten ontgelden, al is hier ook nog héél veel werk!
Eerst meters braamtak moeten snoeien en los rukken. Ik wist niet dat dat woekerde en gewoon verderop weer wortelde! Daarna grind wegscheppen, worteldoek weg snijden waarna ik de eigenwijze braam met een paar jonkies uit kon graven. En toen ... kon ik eindelijk een stukje buxus planten, pfff...

[afbeelding verwijderd niet-https]

Nu weer een aantal dagen prut weer, dus zal er voorlopig wel niet veel meer van komen. Dan ga ik binnen weer verder, he. Ik woon hier vandaag nu 4 weken, er is nog zat werk te doen!

Fiona
zondag 28 oktober 2012 - 19:28

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon