efkes het wecken vanonder het stof halen......
nu het weer oogsttijd is en ik met een aantal groentjes zit die ik niet allemaal tegelijk opkrijg dacht ik es wat anders te doen dan enkel in te vriezen...
ik heb al wat confituur gemaakt,en een aantal potten tomatensaus,maar die zijn dus kokend gevuld in potten die in kokend water zaten...daarna op hun kop gezet tot ze afgekoeld waren en na afloop gecontroleerd of ze wel vacuum zijn...
maar voor andere groenten vroeg ik me af: ik heb redelijk wat weckpotten(bijeengespaard op rommelmarkten
) en een set nieuwe rubberen ringen....
maar geen ketel...
is een speciale ketel echt een vereiste,of kan het ook in een grote kookpot?
ik zag dat een weckketel een soort inzet heeft met gaatjes,het is dus niet de bedoeling dat de potten rechtstreeks op de bodem zitten,maar dat is op te lossen door een rooster onderin de pot te leggen...
ik heb een kookpot(soeppan) van meer dan 10 liter...
ik vroeg me dus af of ik deze eventueel kon gebruiken om te wecken,de aanschaf van een nieuwe weckpan kan dan eventueel wegvallen of uitgesteld naargelang het wel of niet in de smaak vallen van deze methode.
om te beginnen es kleine hoeveelheden proberen dus...
wat ik me ook steeds afvraag is: de groenten worden gaar gemaakt en dan nog een hele tijd in de weckketel verhit,daarna werkt de warmte nog door tot het afgekoeld is,als je je groenten dan gaar weckt,heb je dan geen platgekookte groenten??
bij voorbaat dank voor de antwoorden.!