Lieve allemaal, in de 1e plaats hebben die personen die ook wilden komen maar niet geweest zijn, wel dikke pech gehad, helaas!
Volgende keer beter!
Hier het recept van de Wortelconfiture van Siggy, oud-lid van Tuinadvies.
Worteltjes, Sinaasappel, Banaan, Citroen, eventueel COINTREAU.
Benodigdheden:
6 sinaasappels
6 citroenen
6 bananen
500 gram worteltjes (ik nam 1 kilo)
ca. 2 kilo geleisuiker
(zelf bijgevoegd)
Scheutje of scheut COINTREAU
TIP: Weeg nu alles, is makkelijker dan nadat het gezeefd is!
Bereiding:
1.Sinaasappels ontdoen van witte velletjes en in kleine stukjes snijden.
2.Pers de citroenen.
3.Schil de bananen en snijd ze in schijfjes.
4.Dit alles vermengen in een hoge pan.
5.Worteltjes in plakjes snijden en 10 min. in weinig water laten koken (zonder suiker)
6.Daarna platdrukken met een vork en bij de vruchten doen.
(Hier hebben wij alles gezeefd)
7.Weeg alles af en voeg dezelfde hoeveelheid geleisuiker toe.(Wegen hebben wij vóór de bereiding gedaan)
8.Laat alles 4 min. doorkoken.
9.(van ons zelf), Voeg de laatste minuut een scheutje of scheut COINTREAU toe.
10.Alles even goed doorroeren.
11.In potjes gieten, direct het deksel erop.
Kan ook door kinderen gegeten worden, want de alcohol verdwijnt met koken alleen de smaak blijft!
Ger en ik wensen jullie allemaal veel suc6 met de confiture, men kan dit bij alles gebruiken, hoeft niet alleen op brood.
IJs, Vla, Yoghurt, Brood, toastjes en bedenk nog maar iets!
Groetjes, Ger en Jeannette