Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/32/algemene-vragen-ivm-het-forum/8635/lid-tuinadvies-of-tuinkenner-wat-is-het-verschil

menu
Tuinadvies
0

Lid tuinadvies of tuinkenner ... wat is het verschil

Ga naar meest recente reactie

Helianthus

Beste Kurt of andere moderatoren,

Vandaag zag ik per toeval onder mijn naam in plaats van "lid tuinadvies" zoals aanvankelijk, nu het predicaat "tuinkenner" staan.
Waaraan heb ik dit verdiend ?Bij anderen staat dan weer iets anders (ben zelfs al een "superlid" tegengekomen).
Heeft dat te maken met het aantal keren men antwoord op een topic of zo ?
Alvast bedankt voor de opheldering.

Groetjes, Gert.

zondag 24 juni 2007 - 15:38

Kurt

Beste Helianthus,

Het heeft niet zozeer te maken met het aantal berichten dat je al hebt geplaatst, maar met de inhoud van de antwoorden.
Als ik merk dat iemand frequent correcte antwoorden post, dan bombardeer ik die van "lid tuinadvies" tot "tuinkenner".
Natuurlijk zijn er ook hobbyisten die zich met bv niets anders bezig houden dan cactussen of met vijvers,... Die kunnen dan "cactuskenner", "vijverspecialist",... worden waardoor de mensen die voor het eerst op het forum komen dan effectief zien door wie ze geholpen werden. Wie in de rubriek van de cactussen geholpen zal worden door een "cactuskenner" zal daar mogelijks meer waarde aan hechten dan een antwoord van een "tuinkenner" of van een "lid tuinadvies".
Uiteraard start iedereen ooit als "lid tuinadvies" en er zijn wellicht vele "kenners" die ik nog niet heb gewijzigd van "titel".
Als er leden zijn die vinden dat zij ook in aanmerking komen voor een andere titel dan de huidige, mogen ze me steeds mailen (mailknop), want ik kan ook niet alles op het forum volgen he.

De term "superlid" is inderdaad ook aan enkele tuinliefhebbers gegeven. Dat zijn de leden die dagelijks zeer actief zijn op het forum en ruim boven de 1000 berichten zitten.

De voorbije weken komen er dagelijks tussen de 5000 en de 7500 tuinliefhebbers op dit forum om hun antwoorden of info terug te vinden. Om dit in goede banen te kunnen leiden hebben we naast de bovenstaande titels ook de moderatoren. Dat zijn de mensen die in sommige rubrieken in de topics en berichten aanpassingen kunnen doorvoeren wanneer er iets fout loopt. Zonder hen was dit drukke forum onmogelijk.

Ik hoop dat deze uitleg een stukje verduidelijking brengt. We zijn U in elk geval zeer dankbaar voor de vele zeer goed uitgewerkte antwoorden. Het is de vragenstellers daar toch om te doen.

Mvg,
Vossaert Kurt
zondag 24 juni 2007 - 16:09

Helianthus

Bedankt Kurt voor het duidelijke antwoord.

En zoals je zelf al aangaf, als ik een antwoord formuleer probeer ik het zo duidelijk en uitgebreid mogelijk te doen.
Ik ben zeker geen specialist, wel zoals vele anderen hier op het forum een gepassioneerd liefhebber met een ruime interesse voor tuinieren maar ik heb op mijn beurt zelf tegelijk nog héél véél te leren.
Zoals ik ook ooit als leek begon probeer ik nu via het forum om anderen een stukje van mijn bescheiden "kennis" mee te geven én tegelijk te leren uit de vragen van anderen.
Zonder in herhaling te willen vallen wil ik nogmaals benadrukken dat Tuinadvies.be voor mij veruit de beste website is voor zowat alle tuinliefhebbers en alles wat met bloemen en planten in z'n ruimste opvattingen te maken heeft.
Ik ben dan ook zeer blij hier een heel klein steentje te kunnen en mogen bijdragen.
Door tot "tuinkenner" gebombardeerd te zijn geworden ben ik nog meer gemotiveerd om te blijven reageren op vragen allerhande in het forum.
Bedankt en de groetjes,

Gert.
zondag 24 juni 2007 - 17:15

Minouke

proficiat hé , welke kaas eet je weer, neeen geen platte kaas

chantal
maandag 25 juni 2007 - 18:31

Helianthus

dank je

maandag 25 juni 2007 - 18:32

Brompie

Beste Kurt
Dat er bij een grote site zoals deze moderators aangesteld worden om alles in goede banen te leiden kan ik best begrijpen.
Echter de rest van jou verhaal is grote flauwekul om het netjes te zeggen.
Wie is nu echt een tuinkenner??? Wie is nu echt een Superlid??? 1000 topics schrijven is niet zo moeilijk hoor.
Stel er komeen vraag over grasmaaiers, de tuinkenner? weet het niet het superlid weet het niet? het goede antwoord komt misschien van iemand die net een week lid is.
Wie is dan de kenner???
Doe mij een lol en kap met deze zelfverheerking.
Persoonlijk zit ik uiteraard niet op dit soort promoties te wachten, laat mij maar gewoon forumlid zijn.
Grt Brompie
maandag 25 juni 2007 - 22:05

Esem

brompie,waarom deze mail hier in de groep???
Doe zoiets voortaan privé Wil je,
We zitten hier nu op een fantastisch forum en laat ons het vooral zo houden.
Ik zal vragen om deze mail te verwijderen en doe vanaf nu zo een opmerking privé.
Het is voor ons een voorrecht om hier op deze forumgroep aanwezig te mogen zijn.
Houden zo.
Mvg. Esem
maandag 25 juni 2007 - 23:11

Kurt

Beste brompie,

Bedankt voor de oprechte mening, maar zoiets doe je inderdaad best prive zodat we U dan op een deftige manier kunnen antwoorden.
Nu het toch online staat geef ik je hierbij toch maar mijn persoonlijke mening.

Wanneer men hier op dit forum komt om een vijvervraag te stellen en een 'vijverkenner' geeft daarop een antwoord, dan zal dat antwoord normaal gezien wel correct zijn. Het kan uiteraard goed zijn dat een veel groter vijverspecialist die nog niet de titel van vijverkenner ook een antwoord geeft. Het is dan aan de vragensteller om zelf te beslissen aan welk antwoord die het meest belang hecht. Indien die vijverspecialist geregeld correcte antwoorden geeft, dan zal me dat op den duur wel opvallen en benoem ik die eveneens tot vijverkenner.

We werken hierdoor op een andere manier zoals de meeste fora die inderdaad met sterretjes werken per aantal posts die je hebt gedaan. Iemand die dan 1000 vragen heeft gesteld, is daar evenzeer een seniormember als iemand die 1000 correct uitgewerkte antwoorden heeft gegeven... Daar heb je wel gelijk met de superleden, maar wees gerust er zijn er zo maar twee eretitels in omloop voor twee mensen die sinds den beginne op het forum zeer actief hebben mee GEWERKT en dat verdient dat toch ook een eretitel.

Die titels dienen dus zeker niet voor zelfverheerlijking, want men kan zich die titels niet zelf toekennen en men krijgt die ook niet zomaar. Men moet echt eerst wel verdienen en bewijzen dat men een zekere kennis heeft door veel correcte antwoorden te geven in de vele topics.

Tot op heden heeft er me nog nooit iemand zelf gevraagd om tuinkenner, vijverkenner, cactuskenner,... te mogen worden. Het is een soort van waardering voor al de goede antwoorden die men hier heeft neer geschreven om anderen mee te helpen.

Als tuinliefhebber weet je wellicht dat niemand in staat is om alles over de tuin te kennen. Er zijn er die inderdaad wel heel veel kennen, maar meestal dan toch in hun hobbygebied bv van bonsai, vijver, vetplanten, clematissen, tuinaanleg, biologisch tuinieren, kruiden, ziektes en plagen,... Het is dan ook doodnormaal dat zelfs een tuinkenner in een topic moeten kunnen zeggen dat hij de oplossing niet kent, terwijl een tuinlid het wel kan weten. Ik zou niet weten wat daar verkeerd aan is. Het zou spijtig zijn dat alle antwoorden enkel mogen gegeven worden door de liefhebbers die al de titel van tuinkenner hebben. Ikzelf hecht aan ieders antwoord evenveel belang, zolang het maar op een deftige, beleefde manier gebeurd.

Het kan dus goed zijn dat we hier van mening verschillen, maar het systeem bestaat nu al ruim 1 jaar en het is de eerste keer dat iemand zich daar niet kan in vinden, dus veronderstel ik dat de grote meerderheid er geen problemen mee heeft of het net zoals mezelf een goed systeem vind. Je hebt toch ook gelezen dat het de mensen in kwestie zelfs nog meer motiveerd. (zie reactie Helianthus hierboven)

Als je een beter systeem hebt mag je dit altijd laten weten, wij staan open voor verbetering en beseffen dat het altijd nog beter kan.

Mogelijks was ik de vorige keer niet duidelijk genoeg in mijn uitleg.

Mvg,
Kurt
dinsdag 26 juni 2007 - 00:55

Brompie

Hier even een korte laatste reactie van mijn kant
Hartelijk dank voor de eerlijke en open reactie.
Laat ik nou in de veronderstelling zijn dat dit soort onderwerpen (dus ook kritiek) gewoon op een forum bespreekbaar moet zijn, uiteraard op een nette manier.
Ik krjg dus te horen dat ik zoiets in een prive mail moet doen.
Sorry daar heb ik geen zin in,maar wat mij betreft mag deze topic zo van de site gehaald worden vanwege eventuele tere zieltjes die nu beledigt zijn.
Grt Brompie

dinsdag 26 juni 2007 - 03:11

Andre

Tere zieltjes zijn er hier niet wel mensen die hun best doen om zo goed mogelijk te antwoorden op de gestelde vragen

andre
dinsdag 26 juni 2007 - 06:31

Nientje

amaai brompje, dit forum is hier om mensen uitleg te geven en ervaring uit te wisselen en de ene weet in het begin meer dan de andere, maar ik denk dat uiteindelijk iedereen de vermelding zal krijgen van tuinkenner en ik weet niet goed waar jij je druk om maakt, sorry hoor en voor iedereen goed doen jan niet, maar we proberen hier allemaal ons best te doen
nientje
dinsdag 26 juni 2007 - 15:35

Tomateboer

Best Brompje,

Hier ook even een antwoord van mijn kant...
Ik vindt het systeem voor de toekenning van een 'rang' heel goed werkend.
Het geeft het vraagstellend lid een soort van goed gevoel bij een wederantwoord,...een geruststelling.
Zelf ben ik hier moderator, een hele eer om te doen en daarom sta ik dan ook achter elke beslissing dat Kurt neemt,...
Het forum is echt goed ontworpen en uit gedokterd om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.
Anders zouden hier geen 1000 den leden ingeschreven zijn.
Het anwoord van U vindt ik dan eerder uiterst ongepast,...je hebt mensen die alles willen afbreken en je hebt mensen die alles appreciëren.
Vriendelijke groeten
Angelo
dinsdag 26 juni 2007 - 18:23

Adrienne

Wat een discutie, manne, manne man toch.
Enfin, ik heb er eigenlijk nog nooit wakker van gelegen.

Brompie, ik ben ook al een tijdje op het forum.
En apetrots dat ik moderator ben mogen worden.
Niks is zo fijn dan een klein steentje te kunnen bijdragen
in al het werk dat Kurt voor ons doet.
Oeps en Karel natuurlijk ook.
Nu dat ik geen superlid ben.......
k' ben al een super vrouwke, mama en boerinneke da's genoeg.
Dat er bij mij niet kenner vemeld staat, tja da verwacht ik ook niet.

Behalve ....... als er ooit een topic gestart wordt over de koeikes.
K' zie da hier nog wel niet gebeuren salle.
Maar dan moet er bij staan SUPERLID EN KOEIKESKENNER.


woensdag 27 juni 2007 - 04:20

Tekst aangepast

Annd6

Brompie,

ik denk dat dat van die tere zieltjes wel zal meevallen.
Toch vind ik het een beetje raar je kritiek maar ieder zijn mening hé, die mag je gerust uitspreken, op een deftige manier.

Ik vind het ook een goed systeem en trouwens:
Gert, proficiat hé, ik hoop dat we nog veel van je leren!

Adrienne, dat zou wat voor jou zijn: koetjeskenner, super ben je zo al!

Groetjes
Ann
woensdag 27 juni 2007 - 21:56

Corrielat

Hallo tuinvrienden,

Ik zie deze topic nu pas maar wil nog graag even reageren omdat ik er van sta te kijken hoe iemand zich aan iets (goeds) kan storen.
Ikzelf hoop dat er nog echte kenners bij komen hoe meer hoe liever,
Maar al staat er bij iemand (niet) de vermelding tuinkenner wil nog niet zeggen dat die persoon niets van de tuin weet.
Als ik bij iemand zijn profiel, KENNER zie staan dan weet ik dat ik zijn/haar raad rustig op kan volgen, dus geen probleem zou ik zeggen.
Dus zou ik zeggen, Grompie niet zeuren, maar tuinieren met veel plezier en wie weet??????
dinsdag 3 juli 2007 - 18:15

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken