menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Onkruid

Ga naar meest recente reactie

olivierr

Olivierr

Naast ons huis staat er een stuk weiland/bouwgrond. Dit is heel verwilderd door netels, berenklauw en distels. Hierdoor hebben wij ook last van dit onkruid. Bovendien is er meer ongedierte en een mooi uitzicht (berenklauw van meer dan 2m).
De eigenaar onderhoudt het niet.
Kunnen wij hiervoor klacht indienen? Is de eigenaar verplicht iets te doen?

Dank bij voorbaat!
Groeten
woensdag 1 augustus 2007 - 22:53
Spuddy

Spuddy

Hmmm dat hangt er vanaf. Zoiets wordt normaal via het vredegerecht gedaan en de kans bestaat dan dat je buurman dan verplicht wordt om 1 of 2 maal per jaar zijn boel kort te wieken. Als het om een sociale woning gaat dan is het de maatschappij die de man kan verplichten. En als er distels staan dan is ie verplicht om ze eruit te halen, in Belgie toch.
woensdag 1 augustus 2007 - 23:14
minouke

Minouke

je kunt ook voorstellen om zelf de grond te onderhouden en het vruchtgebruik ervan te krijgen misschien vind hij dat ook een gemak vooral als het naast het uwe grenst
donderdag 2 augustus 2007 - 07:26
Helianthus

Helianthus

Olivier,

Ga eens informeren op de gemeenste- of stadsdienst waar je woont.
Het vredegerecht zou ik nog even buiten beschouwing laten.
In principe heeft iedere gemeente een reglement aangaande dit soort zaken.
Hier in de straat, enkele percelen naast het onze lag ook een stuk grond dat niet werd onderhouden (onbewoond), met dezelfde nare gevolgen; zaad dat alle kanten uitvliegt éénmaal het rijp is.
Nadat de naaste buurman van dat perceel klacht was gaan indienen op de gemeente werd de eigenaar van dat bewuste perceel door de wijkagent bezocht en vriendelijk doch dringend gevraagd om iets te doen aan de onkruidgroei.
Nog dezelfde week was het hele boeltje met de bosmaaier gekortwiekt.
Dit jaar is het zelfs zo ver niet meer hoeven te komen.
De eigenaar heeft begin juni op eigen initiatief zijn daad van vorig jaar herhaald zodat het onkruid de kans niet meer heeft om zaad te maken (althans de hogere soorten niet, paardenbloem enz dat kan je moeilijk in toom houden door één of twee maal per jaar met de bosmaaier kort te wieken).
Even navragen op 't gemeentehuis dus zou ik zeggen.

Groetjes, Gert.

donderdag 2 augustus 2007 - 07:35
JovanDreumel

JovanDreumel

Men denkt altijd dat het onkruid komt aanwaaien van de buurman. In de grond van jezelf zitten per vierkant meter meer dan 10.000 zaadjes. Doe er een half jaar niets aan en het perceel is totaal vervuild. Zelf moet je toch steeds bezig blijven met ondehoud en dat is het mooie van tuinieren.
woensdag 8 augustus 2007 - 22:41

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon