Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/31/allerlei-vragen-ivm-de-tuin/68702/dakgootborstels

menu
Tuinadvies
0

Dakgootborstels

Leerling

Niet zeker of deze vraag hier kan, maar ik probeer toch maar, omdat het over een product gaat dat hier in de webshop wordt aangeboden.

In onze omgeving groeit o.a. veel Robinia pseudoacacia = veel kleine blaadjes in de herfst, veel nog kleinere bloempjes in het voorjaar. Elk jaar is het een 3-tal keer de dakgoten leegmaken.

Momenteel liggen er in de dakgoten bladweerders, door de vorige eigenaars gemaakt van volieregaas. Dat werkt vrij goed voor de grotere bladeren van eik, kastanje, esdoorn e.d., maar dus niet voor het kleinere materiaal.

De bladweerders zijn vrij goed gemaakt, maar het is uitkijken voor scherpe randen en er is een stuk dakgoot boven de veranda waar ze moeilijk terug te plaatsen zijn, omdat ze vrij kort zijn voor de afstand waar we bij kunnen.

In de webshop hier worden dakgootborstels verkocht (of misschien 'werden' want er zijn er momenteel geen meer voorradig): https://www.tuinadvies.be/tuinwinkel/product/20994/dakgootborstel-kopen-dakgootbescherming-lange-borstel

Heeft iemand daar ervaring mee?

We hebben brede (+/- 20cm) dakgoten en 12cm doorsnede, zoals ze hier op de webshop staan, gaat niet genoeg zijn. Elders vind je borstels met 15cm doorsnede, maar ook dat is te dun. Of kan je toch nog het gewenste resultaat krijgen als je er twee (of drie) naast of op elkaar legt?

vrijdag 19 juni 2020 - 23:52

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken