menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bonsai kweken

Ga naar meest recente reactie

harigeharrie

Harigeharrie

Drie jaar geleden heb ik een Japanse Esdoorn aangeschaft, het is een prachtige plant geworden die ik in een kuip heb staan. Nu heb ik gelezen dat het een bijzonder geschikte plant is om een bonsai van te stekken. Kunt u mij vertellen hoe ik dat het beste kan doen, zonder de plant te beschadigen.
Bij voorbaat hartelijk dank,
Wim.
vrijdag 13 april 2007 - 01:00
printemps

Printemps

welke acer is het??,

vaak is acer ge'ent
dus stekken gaat dan niet
en volgens mij wordt bonsai gezaait

grtzz
vrijdag 13 april 2007 - 01:06
harigeharrie

Harigeharrie

Beste printemps,

Het is een Japanse sier-esdoorn, ik heb hem in een kuip staan en nu is hij ongeveer anderhalve meter hoog, hoger wil ik hem ook niet laten worden. Een bonsai zaaien zullen ze ongetwijfeld in de speciale kwekerijen doen, maar om als particulier een bonsai te zaaien heb ik nog nooit van gehoord. Wel stekken etc. maar om te zaaien moet je minstens 100 jaar worden om een mooie jonge bonsai te kunnen zien. Maar toch bedankt voor je reactie.
Vriendelijke groet,
Wim.
vrijdag 13 april 2007 - 20:20
Maxpowa

Maxpowa

Voor stekken gebruik je jonge, malse scheuten. De slagingspercentage ligt behoorlijk laag en het duurt zeker een 3-tal siezoenen alvorens er wat aangroei zal tevoorschijn komen. Starten van stekken heeft de voorkeur boven enten, omdat je bij bonsai ten alle tijden de leleijke naad van het enten wil vermijden.

Gebruik een goed bewortelingspreparaat (bvb. clonex) en let op voor schimmels.

Wat je ook kan proberen en meer aan te raden is, is air-layering (ik weet de nederlandse benaming van deze techniek niet). Uitleg en tekeningetjes vindt je hier: http://aggie-horticulture.tamu.edu/extension/ornamentals/airlayer/airlayer.html
Minder duidelijke tekeningen, maar meer verschillende technieken vindt je hier: http://www.ces.ncsu.edu/depts/hort/hil/hil-8701.html

Veel succes!
Steven
zaterdag 14 april 2007 - 22:58
risatje

Risatje

hallo,

in dit boek vind je alle antwoorden op u vraag

http://edc96dpeifz28ka13bvmk4l31w.hop.clickbank.net/
dinsdag 25 augustus 2009 - 17:45

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon