menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 2

Anticonceptie voor ratten?

leerling

Leerling

Nog altijd op zoek naar een humane manier om de rattenpopulatie hier onder controle te krijgen, kwam ik artikels tegen die verwezen naar een anticonceptiemiddel voor ratten: https://senestech.com/contrapest-2-2/

Zowel mannelijke als vrouwelijke ratten en muizen worden er zo goed als onvruchtbaar door, terwijl andere dieren er geen last van zouden ondervinden.

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn.

Zie ik wat over het hoofd?

Is dit middel ook in België legaal te verkrijgen?
maandag 2 april 2018 - 10:09
LT

LT

Geen idee of dit echt "zoden aan de dijk" zet. Waarschijnlijk heb je dan meer van deze dingen nodig, dan er stoeptegels voor jouw deur liggen...Er zijn meer muizen en ratten op deze wereld dan mensen...Dat wil toch wat zeggen...
maandag 2 april 2018 - 10:18
leerling

Leerling

@LT
Volgens de info die ik vind ga je ze er zeker niet mee uitroeien, maar kan je ze wel flink indijken op plaatsen waar ze voor serieuze overlast zorgen.
Chicago zou het middel bv. inzetten. Dat wel in combinatie met "dry ice" (voornaamste bestanddeel CO2), waarmee ratten in hun holen verstikt worden, maar dat middel zie ik al helemaal niet gebruikt worden door particulieren.

Ratten uitroeien hoeft m.i. ook niet. Ze hebben, zelfs in steden, hun nut, omdat ze in de riolen de vetopslag wegeten. (Londen heeft onlangs nog het prijskaartje gekregen voor het verwijderen van een enorme vetberg in de riolering: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/11/05/-vetberg--van-130-ton-in-londense-riolering-is-weg---we-hebben-g/) En er zijn ook roofdieren die ratten op het menu hebben staan.
maandag 2 april 2018 - 10:41
LT

LT

En die link spreekt voor zich, Leerling.
maandag 2 april 2018 - 10:50

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon