menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Skinia krijgt grijze bladeren

jjwolters

Jjwolters

De skinia gaat het blad verkleuren in grijze tint ondanks voeding en water met het warme weer. Weet iemand hoe dit komt en hoe we dit weer goed krijgen.

Struiken & Bomen

vrijdag 29 juli 2022 - 19:43
Tuinprins

Tuinprins

Dit is een ernstige spint aantasting. Zeer lastig te bestrijden.

Spint is een minuscuul klein beestje wat aan de onderkant van het blad zit. Niet of nauwelijks met het blote oog te zien, hiervoor heb je een vergrootglas nodig. Spint zuigt aan de onderkant van het blad waardoor je aan de bovenkant verkleuring krijgt. Deze grijs- witte kleur is typisch voor Skimmia.
Spint bij Skimmia zie je vooral bij planten die redelijk wat zon krijgen en bij een lage luchtvochtigheid.

Spint is alleen chemisch te bestrijden. Hiervoor moet je met een geschikt middel goed de onderkant van het blad raken want daar zitten de spintbeestjes. Over anderhalf tot 2 weken opnieuw spuiten want dan zijn er weer eitjes uitgekomen. Bij spint is het zeer belangrijk de voortplantingscyclus te doorbreken anders blijf je er de hele zomer last van houden.

Nadeel van een spintaantasting bij wintergroene planten is dat je het blijft zien. De bladeren die nu grijs-wit zien zullen niet mooi donkergroen worden. Het is zelfs mogelijk dat als de aantasting niet gestopt wordt het blad op termijn van de struik valt.

Gegroet, de tuinprins
zaterdag 30 juli 2022 - 09:09
WiPe

WiPe

Hte probleme is inderdaad de standplaats. Skimmia is een plant die een plek in de schadfuw verkiest en wat meer vochtige lucht. Als je die in zo'n droge bak plant, op een plek vlak voor een muur, waar ook nog eens reflectie is van de warmte, dan mag die nog zoveel staan als je wil, dan zal die altijd problemen krijgen. Nu de zomers droger en heter worden, zal dat probleem steeds vaker terug komen.
zaterdag 30 juli 2022 - 11:45

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon