Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/3/struiken-bomen/68957/laurierhaag-rotundifolia-verliest-alle-blad

menu
Tuinadvies
0

Laurierhaag (rotundifolia) verliest alle blad

Eliza75

Wij hebben in onze tuin 40 meter laurier rotundifolia-haag.
Deze staat er sinds voorjaar 2018.
Nu is er een gedeelte van de haag (zo’n 5 meter) die alle blad verliest: blad wordt geel en valt af, maar ook de nieuwe groene bladeren vallen nu af op dit gedeelte. Zo’n 8 struiken zijn nu kaal.
De rest van de haag doet het prima en ziet er mooi vol en dicht uit.
De haag krijgt water via een druppelslang en is bemest.
Wij hebben echt geen idee wat de oorzaak kan zijn. Wellicht dat hier iemand is die ons kan vertellen wat de oorzaak zou kunnen zijn.

woensdag 29 juli 2020 - 15:34

Tuinprins

Heel vaak gebeurt dit als de planten te nat staan. Kan zijn dat de grond daar lager is en dus langer nat blijft dan op andere plekken waar de haag staat. Ook kan het zijn dat de grondslag daar anders is of verdicht is (bijv. doordat er zware voertuigen overheen hebben gereden).

Als je water geeft via de druppelslang dan zou ik die bij de kwijnende planten weghalen en op het gazon leggen. Of de bladerloze struiken opnieuw blad zullen krijgen, blijft afwachten.

Gegroet, de tuinprins
woensdag 29 juli 2020 - 20:15

Eliza75

Bedankt voor je reactie @Tuinprins.
Op die hoek zijn inderdaad veel vrachtwagens af en aan gereden tijdens de bouw. Voor het plaatsen van de haag hebben we daarom de grond bewerkt met de grondboor (1 meter diep).
Druppelslang weghalen gaan we nu proberen.
woensdag 29 juli 2020 - 20:42

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken