menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Rotte plek in beuk: hoe behandelen?

ChrisK

ChrisK

Achter in onze tuin staan 6 monumentale beuken (ca 100 jaar gelden aangeplant langs een (toenmalig) goedernspoortje). In één van de beuken zit een soort van ‘ingegroeide’ scheur, waaronder het hout is gaan rotten.

Is er op dit forum ervaring mee hoe dit te behandelen? Ik ben bang dat deze enorme boom straks in een storm een keer bezwijkt. Suggesties?

Struiken & Bomen

zondag 7 april 2019 - 12:26
xanderbere19

Xanderbere19

Daar hoef en kun je niks aan doen. Het is een oude wond die grotendeels met nieuw weefsel overgroeid is geraakt. De boom wordt geleidelijk hol, maar als de buitenste ring van de stam gezond is, valt de boom niet zomaar om. Als de boom elk jaar goed vol in het blad staat, is ie nog vitaal. Als de toppen van de bovenste takken kalig blijven, wordt het oppassen.
zondag 7 april 2019 - 12:31
WiPe

WiPe

Je moet daar absoluut afblijven. Als je daar iets zou proberen aan te doen, riskeer je alleen maar dat het probleem veel malen erger zou kunnen worden dan wat het nu is. Die holte is zeker niet problematisch. Als je het gevoel zou hebben dat die boom niet veilig is, moet die ter plaatse gecontroleerd worden door een vakbekwaam boomverzorger. Verder lost de boom het zelf wel op.
zondag 7 april 2019 - 14:54
ChrisK

ChrisK

Dank voor jullie reactie’s, dat stel mij zeker gerust. Ik zal de boom in de gaten houden, vooralsnog lijkt hij er niet onder te lijden. En anders een keer een boomspecialist erbij...
zondag 7 april 2019 - 19:00

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon