menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Fruitboom

Ga naar meest recente reactie

Verena Kerkhofs

Verena Kerkhofs

Hey iedereen. We zouden thuis graag een fruitboom willen plaatsen. Nu weet ik ondertussen dat er ook ballerina bomen bestaan maar zijn dit enkel appels? En welke fruitbomen zijn laagstam? Want we hebben een niet al te grote tuin en nog kleine kindjes die de ruimte nodig hebben om te kunnen ravotten
donderdag 4 april 2019 - 11:24
xanderbere19

Xanderbere19

Echte ballerina bomen zijn er alleen in appels. Er bestaan ook zgn 'Zuilboompjes', die zijn er van appels, peren, pruimen, kersen, abrikozen en perziken. Deze bomen vertakken itt ballerina bomen wel, maar ze blijven klein (ongeveer 1,5 meter) en zijn zeer vruchtbaar. Het geheim bij de ballerina bomen zit in het op de onderstam geënte ras, bij zuilbomen zit de crux in de zeer zwakgroeiende onderstam. Van ballerina bomen zijn erg weinig rassen verkrijgbaar, bij zuilbomen is de keuze royaal (vele rassen kunnen op een zwakke onderstam worden geënt). Door de geringe groeikracht is het heel belangrijk om de boompjes in goede grond te planten en regelmatig organische mest te geven, de grond rondom de stam (cirkel met een diameter van 1 meter) moet vrij blijven van beplanting.
donderdag 4 april 2019 - 12:07
Verena Kerkhofs

Verena Kerkhofs

Bedankt voor deze informatie... Heb je enig idee waar je die zuilbomen dan kunt vinden in Limburg België?
donderdag 4 april 2019 - 13:36
Japanse tuin project

Japanse tuin project

Ga eens kijken bij het Genker Plantencentrum. Zonder enige twijfel hebben ze verschillende fruitsoorten die geschikt zijn voor wat je zoekt!
donderdag 4 april 2019 - 13:54
Verena Kerkhofs

Verena Kerkhofs

Oké super bedankt..
donderdag 4 april 2019 - 14:30

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon