menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bestuiver notenboom

Dany

Dany

Sommige notenbomen hebben een bestuiver nodig maar wat is de maximum afstand dat de bestuiver mag staan?
zondag 15 juli 2018 - 11:40
Tuinprins

Tuinprins

Wij hadden vroeger een notenboom waar nooit veel noten aankwamen totdat de nieuwe buren op 150 meter afstand 3 notenbomen aanplanten. Sinds die 3 notenbomen bloeiden hadden wij de meeste jaren meer noten.

Walnoten zijn windbestuivers. Het weer tijdens de bloei van de mannelijke bloemen kan een rol spelen bij de bestuiving. Nat en koud weer tijdens de bloei is niet bevorderlijk voor de bestuiving. Volgens sommigen speelt ook de windrichting een rol.

Ik denk dat als er een notenboom op 50 tot 100 meter van jouw notenboom staat en deze notenboom bloeit tegelijkertijd of deels overlappend met die van jou, je geen zorgen hoeft te maken over de bestuiving. Je hebt echter ook walnotensoorten die redelijk laat in het blad komen en dus ook laat bloeien. Het voordeel van deze soorten is dat ze meestal weinig last hebben van late nachtvorst. Nadeel is dat ze voor de bestuiving aangewezen zijn op laatbloeiende bestuivers.


Gegroet, de tuinprins
zondag 15 juli 2018 - 13:18
Dany

Dany

Ik weet dat er een notenboom staat op ongeveer 300 meter in vogelvlucht met verschillende huizen tussen hopelijk is dat ook nog goed.
zondag 15 juli 2018 - 23:32

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon