menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Palm nog te redden?

Ga naar meest recente reactie

rickzhu

Rickzhu

Hallo mensen,


Zo staat onze palm er momenteel bij. Hij heeft steeds onbeschermd buiten gestaan, op het dakterras, ook met die strenge vorst van laatst. Hij lijkt echter de laatste week erg hard achteruit te gaan. Er is een nieuwe scheut in het midden, maar deze heeft dezelfde niet frisse groene kleur als de bladeren, waar ze nog groen zijn. De uiteindes van de bladeren verkleuren en krullen om.

Groeten Rick

Struiken & Bomen

maandag 23 april 2018 - 15:24
rickzhu

Rickzhu

Nog meer foto's:

Struiken & Bomen

maandag 23 april 2018 - 15:24
rickzhu

Rickzhu

De nieuwe scheuten in het midden:

Struiken & Bomen

maandag 23 april 2018 - 15:25
rickzhu

Rickzhu

Nog een:

Struiken & Bomen

maandag 23 april 2018 - 15:26
Dany

Dany

Ik denk dat je palm niet dood is volgens de groei van de speer te zien maar een specialist van palmen ben ik niet, ik weet ook niet of dat er palmspecialisten aanwezig zijn hier op het forum.
Indien je hier geen bevredigend antwoord krijgt kan je het proberen op het palmenforum
http://palmvrienden.net/forums/
maandag 23 april 2018 - 16:34
rickzhu

Rickzhu

Zo stond-ie er bij toen we hem net gekocht hadden, in april 2017:

Struiken & Bomen

maandag 23 april 2018 - 17:24
Dany

Dany

Ik zou met mijn vraag naar het palmenforum gaan daar zitten echt specialisten
maandag 23 april 2018 - 17:34
jdcoster

Jdcoster

Deze soort is behoorlijk winterhard maar u hebt het die plant ook niet gemakkelijk gemaakt. Hij stond meteen na de aankoop in een te klein potje. Dat betekent dat die plant nauwelijks nog voeding vindt in de potgrond. Dat dit kleine kluitje aarde zonder degelijke afscherming tegen de koude en de warmte gemakkelijk volledig bevriest en in de zomer al even goed 30° warm kan worden en ook dat de waterhuishouding in die pot moeilijk beheersbaar is, beurtelings te nat en. te droog (de plant staat niet in een schoteltje, het water loopt er zo weer uit). Ik vraag maar niet hoe dikwijls u water gaf in de laatste twee weken .... .
Ik zou de onderste bladeren weg knippen, de plant verpotten in een grotere pot en een traag werkende meststof mengen in die potgrond. De plant is nu niet mooi maar dat komt wel weer goed. Er is veel kans dat er twee nieuwe bladeren aan komen dit jaar.
Pas op, voor een bepaalde soort tuiniers bestaan er ook zulke planten in kunststof hoor.
maandag 23 april 2018 - 17:42
rickzhu

Tekst aangepast

Rickzhu

Het heeft geregend en ik heb de palm vorige week nog wat water gegeven. De grond was nadien nog vochtig genoeg. Ik houd dat het hele jaar door constant in de gaten. Hij deed het ondanks al onze onkunde toch nog goed, tot de strenge vorst van een tijdje terug. Ik wilde hem al langer een grotere pot en meer aarde geven (daarvoor ben ik afhankelijk van anderen). De palm heeft wel in de luwte gestaan tijdens de winter, maar is met de zware storm van een tijdje terug 2x omgewaaid.

Hier durfde ik deze vraag nog wel te plaatsen, maar ik ben bang dat ik op een speciaal palmenforum helemaal weggehoond wordt...

Ik was al wel van plan om er een kunststof flamingo bij te kopen, dus geen echte want die zou het hier waarschijnlijk zeker niet overleven

Bedankt voor de feedback!
maandag 23 april 2018 - 18:03
Roeli

Roeli

Mijn zoon heeft ook twee , maar die hebben met die strenge vorst in de garage gestaan.
maandag 23 april 2018 - 19:57
Dany

Dany

Hier durfde ik deze vraag nog wel te plaatsen, maar ik ben bang dat ik op een speciaal palmenforum helemaal weggehoond wordt...

Ze zullen je zeker niet uitlachen, het zijn palmliefhebbers en zullen je met raad en daad bij staan om je palm (waarschijnlijk Trachycarpus fortunei of wagnerianus) in leven te houden.
Ik zou het advies van Jdcoster volgen dat is volgens mij ook de beste oplossing
maandag 23 april 2018 - 20:50
rickzhu

Rickzhu


Tja... ikzelf wilde de palm vorig jaar na de aanschaf al een grotere pot geven (hij staat hier op het personeelsdakterras).

Ik praat er wel tegen, maar verstaat zo'n exotische plant wel Nederlands?!

Ik ga doordrammen dat er een aanzienlijk grotere en betere pot moet komen met de juiste grond/mest, opdat 'Club Tropicana' weer in oude glorie hersteld wordt en nog beter en we uiteindelijk ook geen parasol hoeven aan te schaffen

Mensen bedankt voor de adviezen!
dinsdag 24 april 2018 - 10:26

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon