menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Probleem met Fargesia Jumbo

yvonneS.

YvonneS.

Paar maanden geleden een bamboe Fargesia in de volle grond geplant . Hij is nog niet hard gegroeid en ziet er niet zo florisant uit . Niet mooi groen en wat gele bladeren nu . Is dit normaal voor een bamboe ? Het is m´n eerste
maandag 23 juni 2014 - 16:22
zuurtje

Zuurtje

Fargesia's zijn planten met heel veel blad, ze hebben dus veel water nodig. Bij het water geven worden er nogal wat fouten gemaakt. Of de plant krijgt te weinig water en dan verdroogt hij, of de plant verdrinkt omdat u hem teveel water geeft. Fargesia's voelen zich het beste thuis in licht vochtige zure grond. Het is daarom verstandig Fargesia's te planten in een grondmengsel dat het water langzaam doorlaat. Tijdens warme en zeer warme dagen is het soms nodig de plant meer dan 1 x per dag water te geven. Wanneer de zon een tijdlang schijnt, rolt het blad van de meeste Fargesia's zich op, wat geen teken van watergebrek hoeft te zijn. Voelt de bodem vochtig aan, dan heeft het blad zich opgerold om grotere verdamping te voorkomen.
maandag 23 juni 2014 - 23:01
sugar

Sugar

Meerdere keren per dag? Als hij in een pot staat misschien. Maar in volle grond redt de plant zich toch zonder watergift (behalve bij aanplanten, net zoals alle andere planten). Enkele gele blaadjes zijn geen reden tot bezorgdheid, veel bamboes wisselen nu van blad (en werpen 't oude blad af om nieuw te maken)
dinsdag 24 juni 2014 - 06:25

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon