menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Verplaatsen van zelfgekweekte coniferen

miake

Miake

Jaren geleden hebben we stekken genomen van een thuya. Die zijn blijven staan ,staan veel te dicht bijeen en zijn ondertussen 1,5m groot. Zouden wij ze nog kunnen verplaatsen ? We zouden dus wortels moeten afstekken. Ze zullen dus geen aardekluit hebben. Als het nog gaat om te verplanten, is het nu de tijd ? Graag goede raad.
maandag 3 oktober 2011 - 14:02
Pieter2

Pieter2

September tot begin oktober is het moment om coniferen te verplanten. Kies bij voorkeur een vochtige, niet te winderige dag uit. Wortels uitsteken kan je met aardekluit doen op voorwaarde dat het humeuze grond is. Als de grond zanderig is of humus vrijwel afwezig is gaat het moeilijker lukken. Misschien werkt het dan om de grond vochtig te maken voordat je gaat verplanten. Probeer telkens zoveel mogelijk wortels mee te nemen (met kluit).

Als je ze geplant hebt op de gewenste plaats kan je ze best een beetje snoeien (indien je dit wil uiteraard) zodat het bladoppervlak verkleint (en de plant dus minder moet verdampen om af te koelen). Geef daarna enkele dagen goed water (tenzij het genoeg regent natuurlijk). Veel succes
maandag 3 oktober 2011 - 16:36

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon