menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bolesdoorns snoeien .

marcel1111

Marcel1111

Mogen bolesdoorns volledig in gesnoeid worden in de winter (op één oog? bijna zoals knotwilg) ?
en wanneer best snoeien ?
zondag 4 november 2007 - 20:21
beginnendtuinier

Beginnendtuinier

hallo Marcel

dit heb ik op het web gevonden:
Het wordt een boompje van circa 6 meter hoog De kroon wordt, als hij niet gesnoeid wordt, uiteindelijk ongeveer even breed. De bomen worden er vaak niet mooier op wanneer ze gesnoeid worden: de scheuten die daarna ontstaan blijven vaak iel en slap. Het is wat dat betreft ook beslist geen echte 'knot'boom zoals de bolacacia of de bolcatalpa, die jaarlijks gesnoeid moeten worden om hun kroonvorm te houden. Wanneer er toch gesnoeid moet worden, bijvoorbeeld om ziek, dood, kruisend en verkeerd groeiend hout te verwijderen, mag dat niet gebeuren tussen januari en eind mei. Het beste wordt dan gesnoeid tussen juli en half december. Als de bolesdoorn echt te groot wordt voor hun standplaats kan hij eventueel om de 3 of 5 jaar (of nog minder vaak) geknot worden. De bolesdoorn is op een onderstam geënt. De enttakken beginnen pas bovenaan de stam. Bij het knotten worden de enttakken tot 10 of 15 cm vanaf de entplaats teruggesnoeid, zodat op de enttak enkele knoppen overblijven die opnieuw uit kunnen lopen

greetz Damy
zondag 4 november 2007 - 20:26
danny2

Danny2

Deze mag je vanaf nu beginnen snoeien, mag heel kort, zitten toch nog altijd ogen tegen de stam die volgend jaar uitlopen.
Hoe oud zijn je planten? Tot ze een tiental jaren oud zijn kan je ze best om de twee jaar snoeien omdat de stammen nog stevig moeten groeien en er bij snoei alle kracht gaat naar het aanmaken van nieuwe takken.

danny
zondag 4 november 2007 - 20:29

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon