menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Klimop wordt roodbruin-achtig

Ga naar meest recente reactie

Fliejoor

Fliejoor

Hallo iedereen,

in augustus heb ik een 50 m lange bekaert draad beplant met klimop. Na een tijdje zag ik nieuwe blaadjes komen dus ik was tevreden dat alles goed aan het groeien was. Maar enkele weken terug heb ik voor het eerst opgemerkt dat hele stukken klimop rood/bruinachtig beginnen worden. De blaadjes hangen er wel nog vrij stevig aan. Het is enkel de kleur die mij wat zorgen maakt, want ik vind dat het er precies niet echt gezond uit ziet.
Sommige plantjes hebben er niet veel last. Eerst dacht ik dat het enkel de plantjes waren langs de klinkers van de oprit van de buren, maar dit blijkt niet zo te zijn.
Is er iemand die ook al zo iets heeft meegemaakt en/of weet wat er aan de hand is? Ik ben namelijk wel een beetje ongerust dat die plantjes niet zouden overleven.

Alvast bedankt voor jullie reacties!


[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]
zondag 21 oktober 2007 - 20:47
LOBU

LOBU

Waarschijnlijk te maken met combinatie wind en water.
Het zou kunnen dat in het voorjaar, vlak voor de groei begint deze klimopjes veel blad zullen afstoten, maar meestal gaan ze daarna wel normaal groeien en met een beetje extra stikstof (liefst in organische vorm; Guano of zo) zal de haag wel snel dichtgroeien, tenzij er zich voortdurende vochtproblemen zouden voordoen.

PS veel klimop wordt aan een razend tempo opgekweekt in serres met een overdaad aan stikstof, planten die dan buiten komen hebben soms een aanpassingsperiode nodig, maar zolang de wortels maar willen groeien is er geen probleem.
zondag 21 oktober 2007 - 23:53
Lysianthus

Lysianthus

kijk ook eens op google................er bestaan klimopsoorten die verkleuren in de hertfst of winter.
maandag 22 oktober 2007 - 09:31
fastmario

Fastmario

denk dat er niets aan de hand is hoor
en dat het inderdad herfstkleur is
heb dat al vaker gezien
maandag 22 oktober 2007 - 12:42
Lysianthus

Tekst aangepast

Lysianthus

Hedera helix 'Modern Times', met opvallend lichtgroen blad en lichte nervatuur. Goede bodembedekker voor middelgrote vakken, maar langzaam groeiend. Plant vertakt zich weinig. Heeft lichtgroene nerven. In winter kleurt het blad naar roodbruin. Plat groeiend en heel geschikt om te combineren met solitair groeiende planten. Zeer winterhard.
[afbeelding verwijderd niet-https]
maandag 22 oktober 2007 - 19:15
fastmario
maandag 22 oktober 2007 - 19:21
Fliejoor

Fliejoor

Ok bedankt! Dat is een opluchting! Ik had al schrik dat mijn plantjes kapot gingen.

Groetjes
dinsdag 23 oktober 2007 - 12:51

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon