menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Lilium Martagon Album - Turkse lelie.

Ga naar meest recente reactie

chatoela

Chatoela

"De Turkse lelie groeit in de bergen. Op bergweiden en op open plaatsen in gemengde loof- en dennenbossen is deze opvallende plant te vinden. In de bergen bloeit de Turkse lelie (Liliaceae) van april tot in september."

Hopelijk doet hij het even goed in het natte België en bloeit hij tot in september....

[afbeelding verwijderd niet-https]


[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

groeten,
karin
dinsdag 26 mei 2009 - 08:58
Ed50

Ed50

Prachtige lelies Karin. Vormt hij later op het seizoen nog nieuwe bloemtrossen want ik kan me niet voorstellen dat de bloemtrossen die er nu opstaan blijven bloeien tot september hé. Geuren de bloemen ook zoals veel andere lelies? Niet dat het noodzakelijk is want ze zijn zo prachtig genoeg maar een lekkere geur is altijd meegenomen hé.

Groetjes,

Eddy
dinsdag 26 mei 2009 - 09:52
chatoela

Chatoela

Dag Eddy,

Ik weet niet of er nieuwe bloemtrossen zullen bijkomen, heb de plant vorig weekend pas gekocht (Tuindagen van Brasschaat), ik hoop natuurlijk van wel.
De bloemen geuren heerlijk....en zijn blijkbaar ook goed bestand tegen stormweer, deze morgen waren er al meer bloemen open (foto's zijn van gisterenavond).

groeten,
karin
dinsdag 26 mei 2009 - 09:57
Lysianthus

Lysianthus

Hey Karin, je hebt blijkbaar speciallekes gekocht in Brasschaat, zeker een kruiwagen meegenomen in elk geval heb je prachtige keuzes gemaakt.
In jouw tuintje heerst blijkbaar een microklimaat want mijn lelies zijn nog niet open hoor, het zijn dan wel Orientaalse, misscjhen bloeien die iets later, 'k ben ook benieuwd om ze te zien want ik heb de bollen nog maar in de grond zitten van in het najaar, dus gaan ze voor de eerste keer bloeien.
" Lillium 'Casa Blanca' zo noemen ze.
Ze hingen er na de storm vannacht maar omgebogen bij maar ze waren , gelukkig niet afgeknakt, 'k heb ze maar vlug aangebonden want het zou doodzonde zijn als ik ze niet te zien kreeg
Opassen voor het leliehaantje hé.
Fijne dag
Groetjes
Lysianthus
dinsdag 26 mei 2009 - 10:26
Eniavaswen

Eniavaswen

Hey Karin,

Hopelijk voor jou bloeit hij nog lang door, want het is een prachtige lelie!

Groetjes, karen
dinsdag 26 mei 2009 - 10:35
chatoela

Chatoela

Hallo Lysianthus,

Er stonden niet veel planten op de tuindagen van Brasschaat maar diegene die er stonden heb ik lekker meegenomen .
Mijn andere lelies zijn ook nog niet open hoor, enkel deze. Ik heb de indruk dat veel kwekers hun planten "voortrekken" om deze beter te kunnen verkopen, de planten op tuindagen staan precies allemaal eerder in bloei dan diegene die in je eigen tuin staan.
Heb even "gegoogeld" op lilium 'Casa Blanca', das ook een mooie!!Wit met rode meeldraden, gelukkig zijn ze niet doorgeknakt vannacht, je zal toch wel foto's plaatsen als deze open zijn?

Het leliehaantje staat op de "zwarte lijst" sinds ik op dit forum gelezen heb dat deze mooie, euhm oversexte, kevertjes de dood van mijn keizerskronen op hun geweten hebben!!!Elke dag kijk ik mijn lelies na, voorlopig geen leliehaantje meer te zien, hopelijk blijft dat zo. Ben helemaal niet moordlustig, maar als ik er 1 of zoals gewoonlijk 2 zie gaan ze eraan!!

groeten,
karin
dinsdag 26 mei 2009 - 10:43
hanninkj

Hanninkj

Prachtig in beeld gebracht. Mijn ervaring met leliehaantjes is dat ze niet in alle lelies zitten. Ik heb verschillende uit China waar geen kever inzit maar anderen is het een plaag.
dinsdag 26 mei 2009 - 20:51
chatoela

Chatoela

Ik hoop dat ik nog lang zal mogen genieten van deze lelie....vind hem echt wel heel mooi.....

op onderstaande foto kan je goed de fases van het opengaan zien, eerst gesloten knop, dan "uitgestrekte" bloembladen en tenslotte "opgekrulde" bloembladen :

[afbeelding verwijderd niet-https]

groeten,
karin
woensdag 27 mei 2009 - 09:08

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon