Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/25/dieren-te-koop-te-ruilen-gratis-of-gezocht/61658/gratis-haantje

menu
Tuinadvies
0

Gratis haantje

Lotho62

4 maanden geleden werd 1 van onze kippen broeds.We hebben dan bevruchte eitjes van een andere kip in het nest gelegd en die heeft ze uitgebroed. Omdat het een koude periode was hebben we binnen in huis een warme en veilige broedplaats voor hen gemaakt. Op 27 en 28 februari zijn de kuikens dan geboren. Jammer genoeg zijn het 2 haantjes, 1 bruine leghorn (zonnetje, geboren overdag) en 1 mechelse koekoek (sterretje, geboren 's nachts) . Wij wonen in het centrum van Gent en we vrezen een beetje voor overlast voor en geklaag van de buren. Ook denken we dat het met 2 haantjes een beetje te druk word in het kippenhok. Daarom zoeken we een goede nieuwe thuis voor eentje. Ze zijn in goede gezondheid en met goede zorgen en veel liefde grootgebracht. We willen zeker niet dat ze in de soep belanden.
Ze zijn redelijk tam en hebben geen schrik van mensen, ze komen op je schouder zitten als je in het hok komt. We hebben ze niet gekortwiekt en ze kunnen tamelijk goed vliegen.Ze zijn behandeld tegen ziekten en moeten nog een herhalingsbehandeling krijgen in juni en juli met medicijn. Die medicijn kunnen we meegeven. De leghorn begint al lichtjes te kraaien. Als je een goede haan een goede thuis kan bieden dan kan je altijd een mailtje sturen en eens komen kijken als je wilt.

woensdag 1 juni 2016 - 07:42

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken