Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Van de bloemblaadjes kan je een rozencake maken en van de bottels jam.
Ik maak die soms:
Ingrediënten:
ronde bakvorm van 22 à 24cm of vierkantige 12 op 22cm
400gr cake mix (delhaize-geel papieren pakje)
4 eieren
200 gr zachte boter of margarine (laten smelten op een zéér zacht vuurtje zonder te laten bruinen)
6 eetlepels rozenwater (natuurwinkel of apotheker) OF 1 druppel rozenolie (erg duur)
gedroogde donkerrode rozenblaadjes (geurende / Engelse / damascena - zelf heb ik austinroos William Shakespeare gebruikt)
Bereiding:
de oven voorverwarmen op 180°C en vet de bakvorm goed in.
voeg de eieren en de zacht geworden boter bij de cakemix
klop daarna gedurende 3 minuten
rozenwater (of rozenolie) doorroeren
meng een deel gedroogde rozenblaadjes door het deeg (de rest is nadien voor de versiering)
bak gedurende 40 min
Uit de oven halen en laten afkoelen....
omkeren op een mooi bord met een kanten onderlegger.
De rest van de rozenblaadjes er over heen strooien en afwerken met poedersuiker (door een zeefje is mooier)
Enkele tips:
kan de dag ervoor, desnoods de (afgekoelde) cake in een folie wikkelen en dan kan je hem een paar dagen houden OF een lichtjes vochtige theedoek er over leggen om te voorkomen dat de cake uitdroogt.
rozenwater (ruim € 7 voor +/- 250ml, is veel goedkoper dan rozenolie (€ 80 voor een 3 cm groot flesje)
de rozenblaadjes laat je drogen tussen 2 blaadjes van een huishoudrol, gedurende 24 uren.
Variante:
de rozensmaak vervangen door
oranjebloesem en de blaadjes vervangen door geraspte appelsienschil.
citroen/geraspte citroenschil/1druppel olie
anijs/ 4 druppels olie
avendel / 3druppels olie