Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/2/bloemen-planten/67596/yuccas-worden-steeds-zieliger

menu
Tuinadvies
0

Yucca's worden steeds zieliger

Tekst aangepast

Eborn

Sinds iets meer dan een jaar hebben we vier Yucca's in huis staan. Dat is zo'n setje van 4 boompjes, van groot naar klein. Hij heeft het altijd prima gedaan, maar sinds een aantal weken beginnen de bomen een voor een zielig te worden. De bladeren zakken naar beneden, worden geel en uiteindelijk drogen ze helemaal uit. Het begon bij de een-na-grootste, daarna de grootste en nu begint de een-na-kleinste ook.

Ik was eerst bang dat hij te nat stond. Hij staat namelijk in een dichte pot (met folie aan de binnenkant) en onderop een laag hydrokorrels. Uiteindelijk bleek dat advies toentertijd niet te kloppen, maar ik wilde hem liever niet in de winter verpotten.

Omdat het er nu ook niet uit ziet, hebben we hem vandaag in een andere pot gedaan. De aarde was vochtig, maar niet nat. De wortels zagen er verder redelijk normaal uit, alleen waren het er misschien niet enorm veel. Aangezien alle wortels nog steeds in een kluit zitten van de oorspronkelijke pot. lijkt dat misschien maar zo. De twee grotere stammen hebben de laatste tijd wel de neiging om scheef te gaan staan, alsof de wortels de boom niet recht kunnen houden.

Hebben jullie nog een advies om deze Yucca's weer hun oude, groene pracht te geven? Of is het nu vooral een kwestie van afwachten?


zondag 12 januari 2020 - 16:21

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken