menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Siergras in verhoogde bloembak

Ga naar meest recente reactie

KatrienW

Tekst aangepast

KatrienW

Hallo iedereen,

Voor in onze stadstuin zijn we op zoek naar een siergras (winterhard, liefst tot ongeveer 1m hoog) om te plaatsen in een bloembak die op zijn beurt op een muur geplaatst is. We plannen om de bloembak 30cm diep te maken en 40cm diepte.

Het idee achter deze verhoogde bloembak is om inkijk te verhinderen. Zo ook in de winter, waardoor het wel handig zou zijn dat we deze niet elk jaar kort moeten snoeien (als dit bestaat).
Hebben jullie een idee dewelke siergras wij het beste kunnen kiezen?

Alvast bedankt,

Katrien

zondag 3 maart 2019 - 14:38
minouke

Tekst aangepast

Minouke

Calamagrostis brachytricha, maar moet wel in de lente gesnoeid worden https://www.tuinadvies.be/plantengids/440/calamagrostis-brachytricha
zondag 3 maart 2019 - 15:22
Tuinprins

Tekst aangepast

Tuinprins

Een keer per jaar terugsnoeien al te veel? Het moet toch niet gekker worden

Als je een droge periode in de lente / zomer / herfst hebt zul je regelmatig water moeten geven (misschien ook al te veel werk?).


Gegroet, de tuinprins
zondag 3 maart 2019 - 17:06
KatrienW

KatrienW

Hoi Minouke en tuinprins,

Begrijp me niet verkeerd, ikzelf heb niet zo'n groene vingers en dacht dat er misschien een soort bestond die niet elk jaar gesnoeid moest worden. Het werk is niet wat ons tegenhoudt, wel de inkijk

Dank je wel voor het meedenken aan dit project.

Groeten,

Katrien
maandag 4 maart 2019 - 09:17
Joukje Smeding

Tekst aangepast

Joukje Smeding

Prima reaktie Katrien. Het ging je inderdaad om de inkijk. er bestaan twee soorten bamboe die 1,5 meter hoog worden en minder woekeren. De bamboe fargesia muri...Lava of Samba. Dit blijft wel groen. Weet niet of de bakken hiervoor geschikt zijn. En wie weet zijn er nu al lagere soorten. Kijk maar eens bij bamboe hagen.
maandag 4 maart 2019 - 11:26
leerling

Leerling

Wil je inkijk vermijden in je tuin, of in je huis?

Heb je nagekeken dat de beplanting die je wil aanbrengen geen zonlicht wegneemt bij je buren?

Je spreekt van een muur waarop je die bloembakken zou willen zetten. Heb je genoeg ruimte en licht om eventueel voor die muur leibomen te planten? Er bestaan bv. appel- en perebomen in leivorm.
Voordeel van bomen is dat die een deel van het jaar kaal staan, zodat er in de donkere seizoenen, wanneer je weinig in de tuin bent, toch weer extra licht hebt. Nadeel is dat sommige mensen wat herfstbladeren al gauw als 'vuil' en overlast beschouwen. (Best eerst eens praten met de buren.)
maandag 4 maart 2019 - 22:10
Tuinprins

Tuinprins

Als je een plant in een pot op een muur zet dan moet je in de gaten houden of de pot er niet kan afwaaien. Verder rekening houden met de winterhardheid van de plant die in de pot staat. In een pot is alles veel gevoeliger voor stevige vorst dan in de volle grond. Verder: in pot zijn bamboesoorten flinke slurpers dus regelmatig water geven in droge periodes is absoluut noodzakelijk.


Gegroet, de tuinprins

dinsdag 5 maart 2019 - 06:51

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon