Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/2/bloemen-planten/53406/primula-vialii

menu
Tuinadvies
0

Primula vialii

Rawoe jean pierre

met wat moet je de Primula vialii afdekken in de winter is de eerste keer dat deze plant in onze tuin staat alvast bedankt voor het antwoordDeze vraag is gesteld vanop Primula vialii.

donderdag 1 augustus 2013 - 08:29

DeHaan

Nergens mee, is winterhard.
donderdag 1 augustus 2013 - 10:56

Tuinprins

Deze Primula heb je meestal niet lang in de tuin! Wil vocht in de zomer en droog in de winter. Bloemen zijn verleidelijk mooi dus een impulsaankoop is zo gedaan. Als je deze Primula soort in je tuin weet te houden dan heb je geluk of echt groene vingers.


Gegroet, de tuinprins
donderdag 1 augustus 2013 - 13:51

Gardener1

Uit eigen ervaring weet ik dat het overhouden van deze primula geen gemakkelijke zaak is. De plant wordt in de meeste tuincentra gerangschikt onder de vaste planten, maar in feite is het een tweejarige plant. Na de bloei wordt de aarkrop met zaden gevormd. Na drogen kan het zaad in maart worden uitgezaaid in kistjes met een mengsel van potgrond en veel zand. Na het opkomen van de kiemen moeten ze worden verspeend.
In mei kunnen de plantjes worden uitgepoot.
Om de plant over te houden, is afdekken in de winter noodzakelijk. Een luchtig dek met halfverteerd blad is effectief. Van natte en zelfs vochtige voeten in de winter moet de plant al helemaal niets hebben. Is dit w
donderdag 1 augustus 2013 - 15:54

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken