Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Heeft iemand ervaring met het telen van de plant STEVIA REBAUDIANA ? De zoetstof die de bladeren bevatten is 200 a 300 maal zoeter dan gewone suiker. Het is sinds kort toegestaan in Europa om deze zoetstof in voedingsmiddelen te gebruiken. De plant is in tuincentra te koop.
Ja, ik heb al enkele jaren ervaring. Zaaien lukt bij mij niet, maar stekken zelfs heel goed. Dit doe ik in de zomer. De planten staan buiten tot het echt koud wordt, daarna in huis want vorst kunnen ze niet verdragen, als je ze niet stekt, komen er in de winter kleine witte bloemtjes aan met zeer kleine pluiszaadjes. Als de plant zo'n 40 cm hoog is neem ik de bovenste 15 cm en stekken met stekpoeder in stekgrond. de onderste blaadjes en die van de moederplant drogen, verpulveren en droog bewaren in een donkerbruine pot of fles, luchtdicht afgesloten.De moederplant maakt terug scheuten aan en zo vermeerderen ze redelijk vlug. Je hebt wel heel veel nodig om een gezin van zoet te voorzien. Blijkbaar zijn er nu reeds klontjes en poeder te koop in de winkel. Succes ermee!
De smaak is toch anders, Het is heel zoet, maar met een nasmaak van zoethout. Niet slecht, maar je moet het lusten. Hoe de huidige producten( Tagastose) lusten weet ik niet! Het schijnt dat er toch nog een zoetmiddel toegevoegd word. Dit heb ik op internet gelezen. Smakelijk!